Za djelatnike sopjanskog Dječjeg vrtića “Bambi” održano predavanje iz prve pomoći

U suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, u prostorijama Dječjeg vrtića “Bambi” u Sopje održano je predavanje iz prve pomoći za odgajatelje i ostale djelatnike vrtića.

Predavanjem su u teoriji prikazani postupci prve pomoći kod stanja krvarenja, opeklina, stranog tijela u nosu, toplotnog udara, febrilnih konvulzija i hipoglikemije. Nakon teoretskog dijela uslijedila je demonstracija postupaka prve pomoći kod stanja nesvijesti i epilepsije (bočni položaj), krvarenja iz nosa te reanimacija, imobilizacija i Heimlichov zahvat. Odgojitelji su mogli čiti informacije o tome kako se ponašati i kako postupiti u slučaju nesreće.

Vrtic 1

Predavanje je proveo nacionalni instruktor ispred Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu za uporabu automatskog vanjskog defibrilatora Marko Vlajnić i zdravstveni voditelj DV “Bambi” Sopje Antonio Rastija.

– Zahvaljujemo se Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije na provedenoj edukaciji u u našem vrtiću. Ovom edukacijom svih djelatnika poboljšavamo sigurnosne uvjete za djecu u vrtiću. Svi naši polaznici uspješno su položili današnji tečaj te sam iznimno sretan radi svih nas – rekao je ravnatelj vrtića Zrinko Grgić, a zahvalu Zavodu je uputio i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Ovo je vrlo korisna edukacija s obzirom u kojem turbulentnom vremenu živimo. Nadam se da djelatnici našeg vrtića nikada neće morati primijeniti naučeno na ovom predavanju – istaknuo je načelnik Androš te se zahvalio Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije na provedenoj edukaciji.

(www.icv.hr, adf, ar, foto: A. Rastija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content