Županijska završnica u košarci za učenike sedmih i osmih razreda: Košarkaši Nazora u uzbudljivoj završnici svladali Brliće

U sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Virovitici, u organizaciji Školskog sportskog saveza virovitičko–podravske županije i škole domaćina, održana je Županijska završnica školskih sportskih klubova osnovnih škola za učenike sedmih i osmih razreda u košarci.

Na završnici su sudjelovale četiri momčadi, Osnovne škole Antun Gustav Matoš iz Čačinaca, Pitomača iz Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače, IBM iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice i Mladost iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice.

Najuzbudljivije je bilo u posljednjoj utakmici u kojoj su dva gradska rivala, Mladost i IBM, odlučivali o naslovu prvaka. Od samog početka domaća momčad je bila u prednosti. Vrhunac uzbuđenja je bio u posljednje tri minute kada su fizički jači košarkaši IBM uspjeli smanjiti domaću prednost na samo koš prednosti, ali više od toga nisu uspjeli. Imali su posljednji napad i nešto više od pet sekundi, ali nisu uspjeli loptu ubaciti u koš. 

Pobjednička ekipa Mladosti, uz naslov, se plasirala na Državnu završnicu koja će se održati od 3. do 5. travnja u Poreču.

Pehare najboljim momčadima podijelila je ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjica Samac.

Mladost: Dino Zubić, Petar Špegelj, Jakov Obrovac, Mislav Škvarić, Karlo Pavoković, luka Ribić, Karlo vrbanac, Leo Crvenka, Filip Gašparić, Siniša Mihajlović, Marko Teskera i Luka Bićanić. Voditelj: Krum Stevanovski

Rezultati:
Mladost – Pitomača 16:13
Čačinci – IBM 21:26
Pitomača – IBM 11:28
Mladost – Čačinci 29:7
Čačinci – Pitomača 8:18
IBM – Mladost 15:16

Poredak:
1. Mladost
2. IBM
3. Pitomača
4. Čačinci

(www.icv.hr, mš)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content