2. ŽNL ZAPAD ‘Obračun’ Josipa Draganića i suca Marinovića u Kladarama, novi ‘show’ Slavka Jagarinca, Biondić i Pšihistal za preokret Sokola protiv Croatije

Po suhom, ali iznimno vjetrovitom vremenu jučer (nedjelja) je odigrano 11. kolo 2. županijske nogometne lige Zapad.

Ranije danas pisali smo o utakmici u Turnašici u kojem je ‘domaći’ Podravec iz Dinjevca svladao Dinamo iz Kapele Dvora 2:0. Fotografije iz tog susreta možete pogledati OVDJE.

Najuzbudljivije bilo je u Kladarama, gdje su istoimeni domaćin i Drava iz Terezinog Polja remizirali rezultatom 1:1. Već u devetoj minuti, zbog vrijeđanja glavnog suca Nedjeljka Marinovića, isključen je gostujući igrač Josip Draganić, koji je i nakon toga nastavio verbalni okršaj sa sucem Marinovićem. Domaći igrači koriste igrača više i dolaze do prednosti u 28. minuti zgoditkom Dominika Maresića. Devet minuta prije kraja, domaći igrač Ivan Demšić udara suparnika u kaznenom prostoru, za što je ‘nagrađen’ crvenim kartonom. Mihael Taušan bio je precizan s bijele točke i postavio konačnih 1:1.

Milanovački Sokol prošlo kolo preuzeo je posljednju poziciju na tablici, pa je u susretu s Croatijom iz Grabrovnice razmišljao samo o pobjedi i tri boda za bijeg sa začelja. U prvom dijelu domaći igrači propustili su nekoliko izglednih prilika. Kazna za promašaje stigla je 53. minuti, kada je Josip Milaković udarcem s bijele točke doveo goste u početnu prednost. U 66. minuti poravnao je Ivan Biondić, također s bijele točke. Isti igrač jedanaest minuta kasnije doveo je Sokol u prednost, a konačnih 3:1 postavio je svojim pogotkom tri minute prije kraja Mateo Pšihistal.

U Vukosavljevici domaća Mladost povela je u susretu s liderom Lukačem 05 u osmoj minuti pogotkom Svena Jurića. Četiri minute kasnije poravnao je bivši ‘Mladostaš’ Mateo Nemčec, a u 16. minuti Matija Tomšić iz kaznenog udarca dovodi gostujuću momčad u prednost. Valentino Taušan svojim pogotkom u 31. minuti postavio je rezultat prvog dijela – 3:1. U drugom dijelu gosti su postigli još dva pogotka. Strijelci su bili Domagoj Pakšec u 54. i Mateo Nemčec u 56. minuti za uvjerljivu pobjedu vodeće momčadi lige rezultatom 5:1 .

Sveti Đurađ je ‘na krilima’ svog zimskog pojačanja Slavka Jagarinca, ali i nekoliko sjajnih obrana vratara Vedrana Botića, došao do druge ovosezonske, a ujedno i uzastopne pobjede. Svladao je ‘ni manje ni više’ nego prošlosezonskog prvaka Bilogoru 1947. na njenom terenu u Špišić Bukovici, a da pritom nije primio niti pogodak. Konačan rezultat bio je 2:0 u korist momčadi Nikole Mesića, a Jagarinac je bio precizan u 14. i 86. minuti.

2. ZNL Zapad 1

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content