4. LIGA BJ-KC-VT Borba za naslov prvaka postala još neizvjesnija: Tehničar pao u Predavcu, županijski derbi u Slatini dat će odgovore na brojna pitanja

Nakon 20. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica borba za naslov prvaka postala je još neizvjesnija.

Nogometaši drugoplasirane Pitomače koji su proteklog vikenda pauzirali, uspjeli su dočekati ‘kiks’ vodećeg Tehničara iz Cvetkovca. Cvetkovčani su tek u 20. kolu doživjeli svoj prvi ovosezonski poraz i to na svima neugodnom gostovanju u Predavcu. Bila je to odlična i neizvjesna utakmica do posljednje minute u kojoj je Dinamo slavio s konačnih 3:2 i tako Pitomačanima povećao šanse za naslov. Predavčani su poveli pogotkom Ekeu Monkama u 13. minuti. U 21. minuti Dominik Draguljić poravnao je na 1:1. Za novu prednost domaćina, koja nije dugo trajala, pobrinuo se Tomislav Varat u 54. minuti, a samo sedam minuta kasnije za 2:2 pogodio je najbolji gostujući strijelac Slaven Hlišć. ‘Točku na i’ zanimljive utakmice stavio je u 78. minuti Mario Tomić.

Tehničar iz Cvetkovca i dalje je vodeći s 46 bodova, Pitomača je druga s 43 boda, ali ove momčadi sada su izjednačene u broju odigranih utakmica. Momčadi trenera Ivana Presečana ‘na ruku’ ide i omjer postignutih i primljenih pogodaka. Pitomača je ujedno i najefikasnija momčad lige s +40 (postigla 54, a primila 14 pogodaka), dok je Tehničar trenutno na +33 (postigao 44, a primio 11 pogodaka). Njihov prvi međusobni ogled odigran na Gmanju u jesenskom dijelu sezone završio je remijem 1:1. Do kraja natjecanja ostalo je još šest utakmica. U slučaju da obje momčadi do kraja pobijede sve svoje suparnike, odlučivat će drugi međusobni okršaj koji je na rasporedu u 25. kolu, a igra se u Cvetkovcu.

Ipak, nešto se pita i Slatinčane, koji do kraja natjecanja imaju za odraditi još pet susreta, jer su slobodni u 22. kolu. Slatinska momčad trenutno je na trećoj poziciji s 39 bodova. U preostalih pet susreta na rasporedu je i onaj s Pitomačom, kao i vodećim Cvetkovcem. Od spomenutih klubova, momčad trenera Darija Petrovića, s obzirom na broj bodova i utakmicu pauze ima najmanje šanse za naslov, ali nada i dalje postoji.

Četvrtoplasirani Dinamo iz Predavca sad je na 34 boda i gotovo bez ikakve šanse za naslov, a bod manje ima petoplasirana Bilogora ’91 iz Grubišnog Polja.

Već ovog vikenda, dok Tehničar ima naizgled lak posao na domaćem travnjaku protiv Suhopolja, na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini igra se veliki županijski derbi u kojem će domaća momčad ugostiti Pitomaču i upravo je to utakmica koja će svima dati puno ‘odgovora’.

Raspored do kraja:

21. kolo

Tehničar Cvetkovec – Suhopolje (30. travnja)

Slatina – Pitomača (30. travnja)

22. kolo

Pitomača – Graničar Đurđevac (7. svibnja)

Ferdinandovac – Tehničar Cvetkovec (8. svibnja)

23. kolo

Tehničar Cvetkovec – Graničar Legrad (14. svibnja)

Graničar Đurđevac – Slatina (14. svibnja)

Borac Imbriovec – Pitomača (15. svibnja)

24. kolo

Garić Garešnica – Tehničar Cvetkovec (21. svibnja)

Pitomača – Mladost Kloštar Podravski (21. svibnja)

Slatina – Borac Imbriovec (21. svibnja)

25. kolo

Tehničar Cvetkovec – Pitomača (28. svibnja)

Mladost Kloštar Podravski – Slatina (29. svibnja)

26. kolo

Slatina – Tehničar Cvetkovec (4. lipnja)

Pitomača – Bilogora 91′ Grubišno Polje (4. lipnja)

BJ KC VT

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content