Dodijeljeni certifikati za voditelje EU projekata: Generiranje kadra potrebnog tržištu, OBŽ financirala osposobljavanje više od tisuću osoba

Certifikati o pohađanju i završetku programa “Voditelj EU projekata” koji je rezultat suradnje Osječko-baranjske županije i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, jučer (srijeda) su dodijeljeni polaznicima tog programa u prostorijama Ekonomskog fakulteta.

Drugi Ugovor o suradnji potpisan je u studenom 2021. godine za drugu grupu od 20 polaznika kroz program cjeloživotnog obrazovanja (prva grupa polaznika završila program u travnju 2021. godine), a polaznici su ovime stekli i 10 ECTS bodova. Također, za cijelo vrijeme trajanja obrazovanja Županija je financirala trošak prijevoza polaznika. Dodjeli certifikata nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić.

Naslovna 17
Foto: OBŽ

– Zahvaljujem Ekonomskom fakultetu u Osijeku i dekanu Borisu Crnkoviću na odličnoj suradnji s Osječko-baranjskom županijom i još jednom uspješnom zajedničkom projektu. Uvjeren sam da će polaznici ovog programa pronaći svoje mjesto na tržištu rada kao i većina polaznika sličnih programa financiranih od strane Županije. Cilj nam je da u gospodarstvu generiramo upravo onaj kadar koji je potreban tržištu kako bismo uspješno odgovorili nadolazećim izazovima. U tome značajnu ulogu imaju europska sredstva i sposobnost njihova povlačenja, odnosno stručnjaci koji posjeduju ova specifična znanja – kazao je Miletić.

Inače, od 2004. godine do kraja travnja 2022. godine provedeno je osposobljavanje za ukupno 1.065 osoba kroz projekte poticanja zapošljavanja koje je financirala Županija.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content