Dodijeljeni certifikati za voditelje EU projekata: Generiranje kadra potrebnog tržištu, OBŽ financirala osposobljavanje više od tisuću osoba

Certifikati o pohađanju i završetku programa “Voditelj EU projekata” koji je rezultat suradnje Osječko-baranjske županije i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, jučer (srijeda) su dodijeljeni polaznicima tog programa u prostorijama Ekonomskog fakulteta.

Drugi Ugovor o suradnji potpisan je u studenom 2021. godine za drugu grupu od 20 polaznika kroz program cjeloživotnog obrazovanja (prva grupa polaznika završila program u travnju 2021. godine), a polaznici su ovime stekli i 10 ECTS bodova. Također, za cijelo vrijeme trajanja obrazovanja Županija je financirala trošak prijevoza polaznika. Dodjeli certifikata nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić.

Naslovna 17
Foto: OBŽ

– Zahvaljujem Ekonomskom fakultetu u Osijeku i dekanu Borisu Crnkoviću na odličnoj suradnji s Osječko-baranjskom županijom i još jednom uspješnom zajedničkom projektu. Uvjeren sam da će polaznici ovog programa pronaći svoje mjesto na tržištu rada kao i većina polaznika sličnih programa financiranih od strane Županije. Cilj nam je da u gospodarstvu generiramo upravo onaj kadar koji je potreban tržištu kako bismo uspješno odgovorili nadolazećim izazovima. U tome značajnu ulogu imaju europska sredstva i sposobnost njihova povlačenja, odnosno stručnjaci koji posjeduju ova specifična znanja – kazao je Miletić.

Inače, od 2004. godine do kraja travnja 2022. godine provedeno je osposobljavanje za ukupno 1.065 osoba kroz projekte poticanja zapošljavanja koje je financirala Županija.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content