Društvo za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin odalo počast poginulim Hrvatima u 2. Svjetskom i Domovinskom ratu s orahovačkog i slatinskog područja

Društvo za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin posjetilo je orahovački i slatinski kraj kako bi odali obišli grobišta i spomen obilježja poginulih Hrvata u 2. Svjetskom i Domovinskom ratu te im odali dužno poštovanje. U posjetu su bili predsjednik navedenog Društva Franjo Talan i predsjednik Povjerenstva ovog društva za Republiku Sloveniju Dragutin Šafarić, članovi Udruge dragovoljaca i veterana općine Petrijanec na čelu s predsjednikom Stjepanom Jovanom, žitelji s područja župa Križovljan i sveta Barbara sa župnikom Vladimirom Škrinjarićem koji danas služi u Podravskoj Moslavini, a nazočan je bio i predsjednik udruge Hrvatski domobran Virovitica Vlatko Ljubčić.

– S našim gostima i dragim prijateljima obišli smo spomen obilježje žrtvama četničke zasjede u Čojlugu gdje im je svjedočanstva ispričao Antun Potočnik čiji je sin ubijen u toj zasjedi, potom smo posjetili spomen obilježje poginulih branitelja u Voćinu gdje je nekoliko riječi o žrtvama Voćina rekao hrvatski branitelj Darko Božičković. Isto tako obišli smo spomen kosturnicu hrvatskih žrtava 2. svjetskog rata u Slatinskom Drenovcu te na kraju spomen obilježje poginulom hrvatskom branitelji Miri Košćaku u slatinskom Drenovcu i spomen obilježje poginulom hrvatskom policajcu, prvoj žrtvi orahovačkog kraja u Domovinskom ratu Stjepanu Mlakaru između Pušine i Humljana – rekao je Miroslav Gazda koji je bio domaćin kao član Županijskog povjerenstva za istraživanje i iznalaženje žrtava totalitarnog komunističkog režima Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content