DVD Stara Jošava održalo 70. godišnju, izvještajnu Skupštinu: Sedamdeset godina društva koje uz vatrogasni poziv čuva povijest i kulturu mjesta

U nazočnosti izaslanika gradonačelnika Orahovice Saše Ristera i predsjednika Vatrogasne zajednice grada Marija Gubeljaka, zapovjednika VZG-a Roberta Orine, predsjednika DVD-a Orahovice, te članova društva održana je 70. redovna, godišnja i izvještajna skupština DVD-a Stara Jošava.

Predsjednik Dalibor Saher kratko se osvrnuo na rad društva u proteklom desetogodišnjem razdoblju naglasivši kako je u tom periodu društvo postalo znatno opremljenije i spremnije za sve intervencije.

-Prvo smo kupili nekoliko interventnih kompleta, nabavili traktorsku cisternu, a prije tri godine uz veliku pomoć Grada i Vatrogasne zajednice kupili i navalno vozilo TAM 80 za izlazak na požarišta. Uz to, kupili smo i nekoliko svečanih odora, a posebno bih istaknuo da je puno naših mladih vatrogasaca položilo vatrogasne ispite. Također, moram posebno pohvaliti našeg zapovjednika Zlatka Udovčića koji je u proteklom periodu položio ispit za vatrogasca s posebnim odgovornostima i ovlastima. Prošle godine potpisali smo i ugovor s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom o nabavci dvije mobilne stanice i iskreno im se zahvaljujemo na ovom vrijednom poklonu – rekao je Saher.

Skupstina DVd a Stara Josava 1

U nastavku je zapovjednik Zlatko Udovčić podnio izvješće operative naglasivši da je društvo imalo dosta aktivnosti.

-U pandemijskoj 2021. godini dobili smo novu, veliku električnu sirenu za uzbunjivanje na čemu zahvaljujem županijskoj vatrogasnoj zapovjednici Mateji Fras Venus i zapovjedniku VZG-a Orahovici Robertu Orini . Prikupili smo humanitarnu pomoć za u potresu stradale žitelje Banovine, a kroz godinu imali tri požara, jednu vatrogasnu vježbu u mjestu te sudjelovali na velikoj županijskoj vatrogasnoj, noćnoj vježbi u Orahovici – rekao je Udovčić.

Nakon usvajanja svih izvješća, predsjednik Dalibor Saher predstavio je i plan rada za tekuće razdoblje u kojem je posebno istaknuo uređenje i obnovu vatrogasnog doma, odlazak vatrogasaca na dodatna osposobljavanja te kako je plan organizirati i proslavu 70. obljetnice društva.

U nastavku su podijeljena vatrogasna priznanja i diplome, pa je tako zapovjednik VZG Orahovica Robert Orina u ime VZ VPŽ uručio Daliboru Štrucelju, Luki Udovčiću i Branimiru Udovčiću diplomu za stjecanje zvanja vatrogasac te Marinu Udovčiću za zvanje vatrogasac prve klase.

Mario Gubeljak i zapovjednik Zlatko Udovcic

Na kraju Skupštine, obratili su gosti, predsjednik DVD-a Tomislav Pezić, a zatim i zapovjednik VZG Orahovica Robert Orina pohvalivši rad DVD-a Stara Jošava, a posebno na odazivu na intervencije. Izaslanik gradonačelnika Orahovice Saše Ristera i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Mario Gubeljak uručio je društvu slavljeniku poklon Zajednice i grada – novu turbo mlaznicu te pet potkapa.

-DVD Stara Jošava je iznimno aktivno i vrijedno društvo i s njima imamo odličnu suradnju. Nadam se kako će odraditi sve svoje zacrtane planove, a kao izaslanik gradonačelnika prenosim i njegovu punu potporu radu ovom društvu te ću reći i jednu zajedničku poruku kako smo na raspolaganju za svaki vid pomoći – zaključio je Gubeljak.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content