ERASMUS+ Učenici i nastavnici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice bili sudionici mobilnosti u Španjolskoj

Od 19. do 24. travnja četvoro učenika trećih razreda opće i jezične gimnazije Franka Benić, Ana Krumerac, Tin Lovrić i Nino Balog i profesorice Adrijana Rajić i Mirjana Rajić su bili sudionici mobilnosti u španjolskom gradu Orense u okviru Erasmus+ projekta Lernen mit Spass – Unterrichten mit modernen Lernmethoden. Domaćin mobilnosti bila je srednja škola Ies as lagoas, a osim našičkih učenika i nastavnika sudjelovali su i učenici i nastavnici iz Poljske, Italije i Mađarske.

Tijekom tjedna održale su se brojne aktivnosti poput radionica kroz koje su se učenici i nastavnici međusobno upoznavali, gledanja filma Put koji je snimljen gradu Santiago de Compostela, kojeg smu i posjetili.

– Također smo posjetili katedralu Svetog Jakova i poznate krovove katedrale s kojih se pruža lijep pogled na grad. Budući da se ovog tjedna obilježavao Svjestki dan knjige svaki tim je napravio plakat u kome je predstavio najpoznatije književnike svoje zemlje, a učenici domaćini su ih preveli na španjolski jezik i postavili izložbu naših plakata u holu škole. Isto tako, svaki tim je morao pripremiti radionicu u kojoj se predstavljaju neke posebitosti svoje zemlje. Učenici su pripremili prezentacije o običajima, kvizove, predstavili nacionalne plesove i osobitosti svoga jezika. Posebno zanimljivo bilo je razgledavanje grada, jer su učenici domaćini imali kratka izlaganja na značajnim mjestima. Osim samog grada upoznali smo se i sa značajkama regije, kada su nas domaćini poveli na izlet u okolicu u mjesta Ribeira Sacra i Allariz – rekla je Mirjana Rajić, prof. savjetnica.

(www.icv.hr, mr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content