“Glasnici istine” sudjelovali na Memorijalnoj utrci “Život za život” održanoj u spomen na 30. obljetnicu akcije “Baranja”

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” sudjelovali su u nedjelju, 3. travnja, na Memorijalnoj utrci “Život za život”, koja je održana u spomen na 30. obljetnicu akcije “Baranja”, a trčana je od spomen-obilježja “Sveto hrvatsko tlo” u Belom Manastiru do spomen-obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 kilometara.

U akciji 3. travnja 1992. godine, u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV-a. Njima u spomen koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine organizirala je komemorativni skup i ovu memorijalnu utrku na kojoj je sudjelovalo pedesetak trkača, a među kojima su bili i “Glasnici istine” koji su stalni sudionici utrke od njenog nastanka 2014. godine te se uvijek odazivaju na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca, Osječanina Elvira Rakipovića.

(www.icv.hr, adf, Glasnici istine)

Ekipna

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content