Inicijativa Savjeta mladih grada Virovitice: U virovitičkim osnovnim i srednjim školama osigurani besplatni higijenski ulošci

Savjet mladih grada Virovitice pokrenuo je još jednu hvalevrijednu akciju, a to je osiguravanje besplatnih higijenskih uložaka za najpotrebitije učenice. Ideja je došla po uzoru na druge gradove i države koje su pokrenule ovu akciju. Nakon provedenog istraživanja, predsjednica Savjeta mladih Edita Šerkezi održala je sastanak s ravnateljima/predstavnicima svih osnovnih i srednjih škola na području grada Virovitice, predstavila ideju te prikupila povratne informacije predstavnika škola. Inicijativu su podržali predstavnici škola te ujedno iskazali potrebe svojih škola za besplatne higijenske uloške. Sastanku su nazočili i zamjenica gradonačlenika Vlasta Honjek-Golinac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnost Alen Bjelica.

Nakon što su prikupljene informacije o broju potrebnih higijenskih uložaka, naručeno je i podijeljeno više od 4500 komada. Budući da se trenutno svi bore s velikim rastom cijena i opstankom na tržištu, odlučeno je kako će se ulošci kupiti od jedinog hrvatskog proizvođača higijenskih potrepština za žene, a to je Violeta. Ulošci su podijeljeni po svim osnovnim i srednjim školama na području grada Virovitice.

– Moja želja je što više raditi na osvješćivanju javnosti da menstruacija i reproduktivno zdravlje djevojaka nije tabu tema te da o tome treba otvoreno razgovarati i djelovati. Sretna sam što je ideja da svi zaslužuju jednake higijenske potrepštine, pogotovo u one dane u mjesecu, ostvarena te da smo mi kao Savjet dobili veliku potporu i zeleno svjetlo od Grada Virovitice i zamjenice gradonačelnika Vlaste Honjek-Golinac – rekla je predsjednica Savjeta mladih Edita Šerkezi.

(virovitica.hr, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content