Inovativne metode u OBŽ Našice: Endoskopski operirali hemeroide te markirali limfne putove pacijenta s kolorektalnim karcinomom

U Općoj županijskoj bolnici Našice danas je dr. med. Marijan Tepeš, spec. opće kirurgije i subspecijalist digestivne kirurgije s prim. dr. sc Hrvojem Ivekovićem, spec. gastroenterologije i hepatologije, predstavio inovativne metode liječenja koje se provode nad pacijentima. 

– Obavili smo endoskopski zahvat hemeroida. Prednosti te metode su da pacijent ima manje bolova, za zahvat nije potrebna opća anestezija i pacijent nakon zahvata ide kući. Sami rezultati su odlični – rekao je dr. Tepeš. 

Ujedno, bila je to prilika da se medijima predstavi i dosad nova metoda detekcije potencijalnih metastaza kod pacijenata oboljelih od kolorektalnih karcinoma.

– U bolnici danas smo imali priliku ugostiti primarijusa Hrvoja Ivekovića iz KBC-a Zagreb, koji je ujedno predsjednik endoskopske sekcije Hrvatskog gastroenterološkog društva. Zajedno smo izveli zahvat i markirali limfne putove kod pacijenta koji ima kolorektalni karcinom. To izvodimo prvi put u Hrvatskoj. Prilikom laparoskopske resekcije kolona ova metoda omogućuje nam bolju vizualizaciju limfnih putova, potencijalnih metastaza te ćemo samim time omogućiti bolju resekciju i veću stopu uspjeha tog zakvata. U konačnici povećat će se šanse za preživljavanje pacijenata – rekao je dr. Tepeš. 

(www.icv.hr, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content