Izgradnjom parka za pse, općina Đurđenovac postala jedna od rijetkih “pet friendly” općina u Hrvatskoj

Središte općine Đurđenovac, odnosno naselje Đurđenovac po mnogočemu zaslužuje da ima u najmanju ruku naziv “grad”. Dokaz tome valja tražiti u vrijednim ljudima koji se trude da Đurđenovac ne bude tek ‘slovo na papiru’, odnosno na zemljopisnoj karti, nego da po mnogočemu može parirati i većim sredinama.

Jedan od tih ‘dokaza’ ugledao je ‘lice dana’ upravo danas (srijeda) kada je Đurđenovac postao “pet friendly” općina, odnosno općina prijatelja pasa. Da bi zaslužili tu titulu, Općina Đurđenovac zajedno s komunalnim poduzećem Rad iz Đurđenovca prenamjenila je dio postojećeg parka u centru Đurđenovca i za igru četveronožnih ljubimaca i njihovih vlasnika.

Parkovi za pse inače su odlična mjesta za istrčavanje i socijalizaciju pasa bez povodca i brige o tome je li vaš pas u svakom trenutku pod vašim nadzorom. U parku se nalaze sprave i poligoni na kojima sa svojim psima možete raditi na poslušnosti, učiti ih razne trikove ili jednostavno uživati u dinamičnoj igri.

Park 2

Završetak radova obišli su i načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, te direktor poduzeća Rad Oliver Abičić.

-Općina Đurđenovac odavno je poznata kao ljubitelj životinja, a titula “pet friendly” još je jedan od dokaza da brinemo o omiljenim četveronožnim ljubimcima – psima. Vjerujemo da ćemo na ovaj način uljepšati boravak u našem parku i psima i njihovim vlasnicima, posebno sada kada epidemija koronavirusa jenjava, a lijepo i toplo vrijeme je započelo. Mnogim našim mještanima šetnja po parku predstavlja jednu od omiljenih rekreativnih aktivnosti, a sada im u tome ravnopravno mogu društvo praviti i njihovi četveronožni ljubimci. Očekujemo da će ovog vikenda kada ljudi budu slobodni, velik dio njih dovesti svoje pse da isprobaju igrala u svom parku – rekao je načelnik Topalović.

(www.icv.hr, bs)

Park 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content