Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici bila je domaćin Županijskog natjecanja iz latinskog i grčkog jezika

U petak, 1. travnja Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici bila je počašćen domaćin održavanja Županijskog natjecanja iz latinskog i grčkog jezika. Uz pozdravnu riječ ravnateljice Marijane Novak Stanić, županijsko povjerenstvo i učenici izvedbom Katulove pjesme Vivamus atque amemus (Živimo i volimo!) svečano su dočekali ostale učenike natjecatelje i njihove mentore.
 
Na Natjecanju iz latinskog i grčkog jezika sudjelovalo je ukupno 20 učenika: osmero u kategoriji latinski za klasične gimnazije iz Katoličke klasične gimnazije Virovitica, osmero u kategoriji latinski za gimnazije iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica i Srednje škole Marka Marulića Slatina, četvero u kategoriji latinski za strukovne škole iz Tehničke škole Virovitica i Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača te dvoje učenika u kategoriji grčki za klasične gimnazije iz Katoličke klasične gimnazije Virovitica koji su pristupili i natjecanju iz latinskog jezika.
 
Nakon procjene rezultata Županijsko povjerenstvo pod predsjedanjem nastavnice Matee Harambašić zaključilo je da su prva tri mjesta po kategorijama osvojili:
 
Kategorija Latinski jezik za klasične gimnazije:
1. mjesto: Lorena Majdak
2. mjesto: Viktoria Bartulović
3. mjesto: Ivan Gabrijel Stanić
Kategorija Latinski jezik za gimnazije:
1. mjesto: Lea Kozlinger (Gimnazija Petra Preradovića Virovitica)
2. mjesto: Valentino Đumlija (Srednja škola Marka Marulića Slatina)
3. mjesto: Nina Rajnović (Gimnazija Petra Preradovića Virovitica)
Kategorija Latinski jezik za strukovne škole:
1. mjesto: Valentina Osterman (Tehnička škola Virovitica)
2. mjesto: Karla Lončarić (Tehnička škola Virovitica)
3. mjesto: Valentina Moslavac (Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača)
Kategorija Grčki jezik za klasične gimnazije:
1. mjesto: Ivan Gabrijel Stanić
2. mjesto: Anastazija Čičković
 
(www.icv.hr, mh, kkg vt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content