KrEdA volonteri u Suhopolju obilježili Mjesec dječje knjige: Već 10 godina trude se djeci i mladima usaditi ljubav prema knjizi

Kroz inicijativu “Vesela knjižnica” mjesečnim i tjednim aktivnostima već desetu godinu vrijedni volonteri Udruge KrEdA trude se djeci i mladima usaditi ljubav prema knjizi i čitanju. 

Jedna takva aktivnost bila je i “Kreativna pričopričonica” kroz koju su suhopoljski mališani “preživjeli” bajkovite avanture veselih životinja koje im je dramatizacijom “dočarala” članica udruge KrEdA Melita Schmitz.

Mališani su uživali u priči i kreativnoj radionici koju je u likovnim djelu potpomogla i mlada volonterka, učenica Rene Lukačević.

– Međunarodni dan dječje knjige, 2. travnja, u cijelom svijetu obilježava se već više od 30 godina u čast rođenja dječjeg pisca Hansa Christiana Andersena. Osnovna namjera obilježavanja Andersenovog rođendana je ukazivanje na važnost knjige te poticanje i razvijanje ljubavi prema čitanju kako među djecom, tako i među odraslima. Izuzetno smo zahvalni našim volonterima, istomišljenicima po ovom pitanju, na uključivanju u naše aktivnosti koje imaju cilj odgojiti nove generacije čitača.

Vjerujemo da će obilježavanje ovoga dana razveseliti mališane, ali i roditelje potaknuti da se prisjete kako su kao djeca uživali u bajkama i pričama i možda ih potaknuti da u takvim aktivnostima uživaju sa svojom djecom. Svjesni smo današnjeg ubrzano ritma života i sveopće digitalizacije, ali ako svojim nastojanjima potaknemo barem jednog tatu ili mamu da navečer ušuška svoje mališane u zagrljaj i pročita im priču, naša misija je uspješna – rekla je voditeljica inicijative “Vesela knjižnica” Natalija Kožić Lukačević.

(www.icv.hr, KrEdA, nkl; foto: KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content