KUD Virovitica nastupio na “Šokačkoj rapsodiji” u Zagrebu: Predstavili baštinu virovitičkog kraja

Kulturno umjetničko društvo Virovitica u utorak, 19. travnja nastupilo je na koncertu “Šokačka rapsodija” u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Bili su jedni od deset KUD-ova koji su bili dio koncerta i svojim nastupima predstavili baštinu Slavonije, Baranje i Srijema. 

Uoči samog koncerta, nastupili su na nekoliko gradskih lokacija, da bi u konačnici svojim narodnim nošnjama, plesom i pjesmom dočekali orkestar od 124 tamburaša.

– Bila nam je izuzetna čast nastupiti na ovoj “Šokačkoj rapsodiji”. Zahvaljujemo Gradu Virovitici koji nam je to omogućio. Doista je bilo prekrasno biti sudionik ovog spektakla i predstaviti pjesmu i ples našeg kraja – kažu iz KUD-a Virovitica.

“Šokačka rapsodija” donijela je niz najvećih tamburaških hitova i šokačkih kola, pop i rock pjesama Kiće Slabinca te niz svjetskih hitova, od legendarnih Beatlesa do kan-kana i čardaša. Posebni su gosti bili pobjednica Dore Mia Dimšić, Bruna Oberan – Bošković, Marko Tolja, Pero Galić, Alen Đuras, Ante Gelo i Alan Bjelinski.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content