LUDI DERBI U SLATINI Presečan pogodio s izmjenama, Pitomača maestralna u nastavku: Milinović, Peršić i Begović za ‘petardu’ u mreži Roberta Bunjevca

Na stadionu Antuna Tone Butorca veliki županijski derbi danas (subota) su odigrali nogometaši četvrtoligaša Slatine i Pitomače. Bio je to ujedno i derbi 21. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica u kojem su se gosti revanširali za poraz u jesenskom dijelu sezone i to s čak pet pogodaka u mreži domaćeg vratara Roberta Bunjevca.

U prvom poluvremenu gledali smo utakmicu u kojoj su protivnici bili sasvim ravnopravni i s velikim brojem prilika za pogotke, pa je pravo čudo što popunjene tribine slatinskog stadiona nisu vidjele niti jedan pogodak.

Prvu odličnu šansu imala je domaća momčad u 10. minuti utakmice kada je udarac Mateja Potočkog zaustavio gostujući vratar Hrvoje Zdelar. Još jedan odličan pokušaj imao je Potočki desetak minuta kasnije, ali nova pravovremena intervencija raspoloženog Zdelara.

I onda, nakon jedne kontre u 25. minuti, prvi ‘topnik’ lige Dino Milinović izborio se za šansu, ali njegov udarac završio je pokraj vratnice domaćeg vratara Bunjevca. Idućih nekoliko minuta proteklo je u ‘opsadi’ gostujućeg šesnaesterca, tukli su Slatinčani sa svih strana, Zdelar je dvaput odlično intervenirao, a onda je iz gužve Patrik Kvrgnjaš zatresao gredu. Rezultat je i dalje bio 0:0.

Foto-1_900x600

I onda s druge strane situacija koja je podigla na noge gostujuće gledatelje. Karlo Jakupec biva srušen u domaćem šesnaestercu i kada su svi pomislili da će glavni sudac Cafuta pokazati na bijelu točku, on je samo odmahnuo rukom, što je izazvalo ‘gnjev’ u gostujućim redovima, a vratar Zdelar dobio je i opomenu zbog prigovora. Momčadi su otišle na predah netaknutih mreža.

U nastavku utakmice gledatelji su vidjeli čak pet pogodaka, i to svih pet u domaćoj mreži, što je doista nevjerojatno nakon ravnopravnih prvih 45 minuta. Gostujući strateg Presečan pogodio je s izmjenom, u igru je ušao brzonogi Matančić i već u prvom napadu odlično ubacio za Miloša, ali njegov pokušaj glavom brani Bunjevac. I onda, u 51. minuti Pitomača dolazi do vodstva. Nakon jednog ubačaja u domaćem šesnaestercu nespretno je reagirao Mateo Jerešić, a njegova reakcija zapravo je bila sjajna asistencija Milinoviću koji zabija za veliko slavlje na gostujućem dijelu tribine. Samo sedam minuta trebalo je Milinoviću za novi pogodak i povećanje vodstva.

Foto-4_900x600

A onda, pogodio je Presečan ponovno s izmjenom, u igru je uveo Peršića koji se na kraju ‘okrunio’ s dva pogotka i to u rasponu od samo tri minute. U 70. je zabio nakon odličnog ubačaja Alena Jantola iz situacije koja je startala od Matančića, a drugi, u 73. minuti nakon što je sjajno ‘prsima’ spustio dugu loptu Milinovića i pogodio donji lijevi kut slatinskog vratara Bunjevca. I onda, ‘točku na i’ stavio je svojim pogotkom u 80. minuti gostujući ‘play’ Ivan Begović

Domaća momčad u nastavku nije opasnije zaprijetila Zdelaru jer su u nekoliko navrata odlično reagirali gostujući obrambeni igrači Sandi Kovač i Matija Miloš spriječivši gotovo sve pokušaje. Konačan rezultat 0:5.

Kao što smo rekli ranije, imala je Slatina svoje šanse u prvom poluvremenu, ali onda je praktički ‘nestala’ s travnjaka.

-Nismo realizirali svoje izgledne šanse u prvom dijelu i to nam se ‘obilo’ o glavu, zapravo nemam što pametno reći nakon ovakvog poraza. Čestitam gostima, bili su bolji, u nastavku su nas u potpunosti nadigrali. Velike čestitke kolegi Presečanu, odlično je posložio momčad i ako ćemo iskreno, zaista bih volio da se Pitomača na kraju okruni naslovom prvaka – kratko je prokomentirao domaći strateg Dario Petrović.

Foto-2_900x600

S druge strane erupcija oduševljenja, gostujući trener Presečan u nastavku je povukao nekoliko odličnih poteza i ostao u igri za naslov prvaka.

-Moram biti zadovoljan nakon ovakve pobjede, ali svi oni koji su gledali susret, vidjeli su da nam je Slatina radila velike probleme u prvom dijelu. Imali smo sreću da smo prvi postigli pogodak, na kraju se sve otvorilo i eto, pet pogodaka u mreži Bunjevca, međutim, rezultat je mogao otići i na drugu stranu. Još jednom ponavljam, respektiramo Slatinu, riječ je o odličnoj momčadi, ali danas smo pokazali da smo bolja momčad – zaključio je Presečan.

Slatina – Pitomača 0:5
Igrač utakmice: Dino Milinović

(www.icv.hr, ts, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content