Minute za tebe: Pusti Božjoj Riječi da raste i zrije u tebi

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Koliko je teško biti iskreno produhovljen i zdravo pobožan.
Nekako bih s vama volio danas o tome razmišljati. Stvarno često razmišljam upravo o tome što i kako pomoći ljudima da doista idu zdravo za Kristom. Dosta se u našem narodu vidi one tradicionalne duhovnosti i vjere. Znate to je ono – Božić i Uskrs pa da obavimo, pogostimo se i budemo zadovoljni. To znači obavit ćemo ispovijed, bit na misi i napunit stol. Čestitat ćemo jedni drugima, uslikat se za instagram, fejs i eto.

Pa s jedne strane mogu i razumjet da tako nekako život ide, da smo navikli da sve obavimo i brže moramo dalje jer nas čekaju nove obveze.
No bit pobožnosti i duhovnosti nije samo obavljanje zadataka i obreda. Ako samo radimo da nešto obavimo pretvaramo se u farizeje i pismoznance, jer poznajemo obveze pa ajde da to skinemo s dnevnog reda.

Ovaj tjedan pred kraj korizme Isus cijelo vrijeme poziva na dublje poznavanje i povezanost s Ocem. Duhovan znači biti poučljiv, ponizan, ispunjen ljubavlju koja se žrtvuje za drugog. Takvu duhovnost ne hvatamo na nekim seminarima iako i oni mogu biti poučljivi. Duhovnost ne izgrađujemo samo u čudesima i senzacijama iako nam Bog i toga povremeno daje.
Pusti Božjoj Riječi da raste i zrije u tebi, da život ne bude dvoličan, troličan i kaotičan. Da budeš jedno u duši i tijelu po Kristu i s Kristom i u Kristu. Zato molimo danas – Oslobodi nas, Gospodine, od lažne pravednosti i daj da svatko razmišlja o svojim slabostima i traži tvoje milosrđe…

(www.icv.hr, foto: pixabay)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content