Minute za tebe: Sve dobro što si postigao u životu plod je truda i znoja

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Odluka je pala – odlučili su ubiti Isusa. Kajfa – veliki svećenik te godine progovorio je i rekao – Vi ništa ne znate. I ne mislite kako je za vas bolje da jedan čovjek umre za narod, nego da sav narod propadne!

Računica je slijedeća – vatru koja im gori pod petama najbolje je ugasiti žrtvom jednoga. Rezultat na koji računaju jest da će time postići mir i zajedništvo raspršenog doma Božjeg. Naravno oni računaju na jačanje svoje pozicije i nastavak njihove ideologije uz mogućnost da zadobiju veće povjerenje i slavu.

Na kraju stvarno će se dogoditi da je smrt jednoga prouzročila dobro ne samo za raspršene ovce nego za cijeli svijet.
Pouka današnjeg evanđelje je da i po krivim linijama Bog piše ravno. Možemo se boriti koliko god hoćemo da postignemo svoje ciljeve ali ako je u Božjem planu više dobro što god da mi učinili na kraju će izaći na Božje. I možda se onda nameće pitanje osobne slobode – jesam li zaista slobodan u svojim izborima ili je sve već unaprijed zapisano i određeno pa je uzaludno se boriti.

U Bogu su svi naši izbori zapisani i oni loši i oni dobri. Bog doista vidi i zna sve što mislimo i možemo učiniti i za svaki izbor zna koji će mu biti završetak. No to ne znači da je sve predodređeno i da nemamo slobodu. Kajfa je imao slobodu ili prihvatiti Isusa ili ga ubiti. Mogao je birati život ili smrt. Izabrao je smrt… ali i ta smrt koju je izabrao u konačnici donosi život vječni. Jedino što njegov izbor donosi križ koji se nećkamo prihvatiti uvijek.

Imaš slobodu izbora i zapamti da u konačnici matematika se svodi na život vječni ili vječnu smrt. Što god biraš nadam se da ćeš tražiti putove prema životu. Možda će ponekad biti malo krivudavi i uz koji uspon ali isplati se i pomučiti. Sve dobro što si postigao u životu plod je truda i znoja. Ni zemlja ne daje dobar urod ako samo gledaš oranicu i čekaš i misliš da će bez imalo rada donijeti žito bez kukolja.

(www.icv.hr, foto: pixabay)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content