Minute za tebe: Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojoj ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Evanđelje ove nedjelje donosi jednu neobičnu epizodu. Isus čuči i piše prstom po zemlji. Čini to nakon što su pred njega doveli ženu zatečenu u preljubu. Zakon je jasan – žena je zaslužila kamenovanje. Farizeji očekuju da Krist poštuje zakon, a znajući da Isus drugačije gleda i da je kršio njihove propise, očekuju da im se suprotstavi kako bi ga mogli optužiti.
No, Isus šuti i piše prstom po tlu. Na njihove provokacije kaže jedino – Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen. I nastavi pisati po zemlji. Bibličari kažu kako je moguće da je Isus na tlu ispisivao grijehe.

Gledajući ga nitko nije mogao baciti kamen, samo su se razišli u tišini.
Pouka za sve nas je: Vidimo mi grijehe drugoga ali nismo pozvani biti suci i izvršitelji kazni… Ako Bog ne osuđuje tko sam ja da budem veći od Boga. Bog prašta i liječi grešnika ljubavlju a ne kaznom. Sjeti se da je i tebi ljubav roditelja značila više od njihove kazne i da te je upravo roditeljska ljubav činila boljim. Koliko je samo puta Bog tebi rekao – Ne osuđujem te – idi i ne griješi više. Brate i sestro upravo tom mjerom smo pozvani uzvratiti drugome, a ne kamenjem i oštrim jezikom.

I sjeti se dok upireš prst svoje ruke u grijeh drugog prema tebi su u isto vrijeme okrenuta tri prsta tvoje ruke, a palac pokazuje prema nebu da te podsjeti da te s neba gledaju i Otac i Sin i Duh Sveti i znaju o tebi sve.

(www.icv.hr, foto: pixabay)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content