Nakon dvije godine Jehovini svjedoci vraćaju se u svoje dvorane za sastanke

Nakon dvije godine održavanja sastanaka putem virtualne platforme, Jehovini svjedoci
započinju od 1. travnja 2022. održavati sastanke u svojim dvoranama.

Sve skupštine Jehovinih svjedoka diljem svijeta nastavit će održavati sastanke u svojoj dvorani tijekom tjedna od 1. travnja, osim ako im to ne dopuštaju ograničenja mjesne vlasti.

Tijekom protekle dvije godine dvorane Jehovinih svjedoka ostale su zatvorene diljem svijeta zbog pandemije i rizika povezanih s održavanjem sastanaka uživo. Jehovini svjedoci u Hrvatskoj također su obustavili svoju javnu službu propovijedanja 20. ožujka 2020. Od tada su svoju službu propovijedanja obavljali pismima i telefonskim pozivima dok su dva puta tjedno održavali sastanke u virtualnom formatu. Prosječna posjećenost tih sastanaka bila je veća nego posjećenost sastancima u dvoranama uživo prije pandemije.

– Obradovalo nas je što se toliko ljudi pridružilo našim virtualnim sastancima u potrazi za utjehom i nadom – rekao je Josip Liović, glasnogovornik Jehovinih svjedoka.

– No sada se posebno radujemo osobnom susretu sa svima koje smo sreli samo na ekranu tijekom naših virtualnih sastanaka.

– Među Jehovinim svjedocima diljem svijeta trenutačno vlada kolektivno oduševljenje –
dodaje Liović.

– Iako smo kao pojedinci i skupštine napredovali na mnogo načina koristeći tehnologiju da nas poveže, ništa ne može adekvatno zamijeniti osobno druženje. Za ovim trenutkom čeznuli smo veći dio dvije godine.

Kako bi se osigurala sigurnost svih koji prisustvuju, svim skupštinama u Hrvatskoj poslane su smjernice za održavanje “kombiniranih” sastanaka. Tijekom proteklih šest mjeseci mnoge su dvorane bile opremljene potrebnom tehnologijom za održavanje produktivnog sastanka koji povezuje one koji dođu na sastanak u dvoranu s onima koji su iz nekih razloga spriječeni doći na sastanak uživo. No bez obzira gdje se netko nalazi i kako je povezan sa sastankom, svi mogu sudjelovati u raspravama. Pilot program održan je u listopadu i studenom u zemljama diljem svijeta kako bi se procijenilo kako se to može najučinkovitije učiniti. Na taj način stekli smo iskustvo koje nam je uvelike olakšalo ponovno otvaranje svih dvorana za sastanke, gdje to zakon dopušta.

Jehovini svjedoci prvi sastanak nakon 2 godine pauze 01

– Bilo je dirljivo vidjeti mir i jedinstvo među Jehovinim svjedocima tijekom ovog turbulentnog vremena vrlo velikih podjela vidljivih diljem svijeta – kaže Liović.

– Znamo da će nas nastavak sastanaka još više zbližiti. Nestrpljivi smo da se ponovno vidimo u našim dvoranama.

Za sada, Jehovini svjedoci ne planiraju nastaviti svoju javnu službu propovijedanja, iako se njihovo “alternativno” propovijedanje nastavlja. Zapravo, od početka pandemije do studenog 2021. samo u našoj zemlji, Jehovini svjedoci proveli su preko milijun sati u virtualnim proučavanjima Biblije, pišući pisma utjehe svojim susjedima i telefonirajući. Na međunarodnoj razini objavili su prijevode Biblije na 77 novih jezika i održali dva globalna virtualna trodnevna kongresa na više od 500 jezika.

– U protekle dvije godine nismo gubili vrijeme – dodaje Josip Liović.

– Naši su vjernici bili zaposleni i produktivni pomažući kako jedni drugima tako i svojim susjedima kroz ovo najizazovnije vrijeme. To je smisao prave ljubavi i jedinstva.

Povratak na sastanke uživo u dvoranama prethodi dvama globalnim događajima koji se održavaju u svih 120 000 skupština Jehovinih svjedoka. Prvi je posebno predavanje koje je zakazano u većini skupština za 10. travnja 2022. pod naslovom “Sigurna nada – gdje je pronaći?” Drugi je godišnje obilježavanje smrti Isusa Krista koje će se održati 15. travnja 2022, na isti dan kada je Isus Krist žrtvovao svoj život prije 1989 godina. Oba ova skupa održat će se uživo u mjesnim dvoranama Jehovinih svjedoka. Prilozi se ne sakupljaju.

Više informacija o Jehovinim svjedocima potražite na jw.org.

(T.Jurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content