Nakon dvogodišnje stanke, otvoren je 23. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, na kojem sudjeluje i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, u kojem su župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, sudjeluje na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Sajam je otvoren nakon dvogodišnje stanke, zbog pandemije koronavirusa. Njegovo 23. izdanje okupilo je brojne uzvanike, ali i mnoštvo posjetitelja. Zemlja partner je Mađarska.

Na svečanosti otvaranja između ostalih nazočili su i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović, predsjedatelj Vijeća ministar BiH Zoran Tegeltija, član BiH Predsjedništva Milorad Dodik, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó, predsjednik FBiH Marinko Čavara, premijer FBiH Fadil Novalić, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, kao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić… Na mostarskom sajmu predstavlja se 68 izlagača iz Republike Hrvatske, a prije pandemije koronavirusa, na sajmu su se svake godine predstavljale tvrtke i iz Virovitičko-podravske županije, kao i Međunarodni sajam Viroexpo.

U prigodi otvorenja, premijer Vlade RH, Andrej Plenković, koji se susreo i s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije, predvođeno županom Igorom Androvićem, je istaknuo.

– BiH je nama susjedna, prijateljska zemlja s kojim je gospodarska razmjena u 2021. godini iznosila 2.6 milijardi eura. BiH je šesti trgovinski partner Hrvatskoj, ali je Hrvatska prvi trgovinski partner Bosni i Hercegovini. Izravna ulaganja u BiH su 1.4 milijarde eura i drugi smo investitor u BiH nakon Austrije– podcrtao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Mostarski sajam gospodarstva trajat će do 9. travnja, a predstavljaju se izlagači iz 20-ak zemalja cijeloga svijeta, od kojih su tradicionalno najzastupljeniji oni iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske.

(www.vpz.hr, www.mostar-fair.com, foto: Melita Ivančić, Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content