”NE, NE IDEM” Policija slikovnicom upozorila na opasnost od nepoznatih osoba

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske u suradnji s Gradom Orahovica i Slatina te općinama Čačinci, Zdenci, Crnac, Mikleuš, Nova Bukovica, Voćin, Čađavica i Sopje, tiskali su i podijelili edukativnu slikovnicu pod nazivom ”Ne, ne idem” koja je namijenjena usvajanju samozaštitnog ponašanja kod djece najmlađe dobi. Policijski službenici su obišli sve Osnovne škole u navedenim gradovima i mjestima te podijelili slikovnice učenicima od 1. do trećeg razreda:

– Policija uvijek naglašava kako su djeca najranjivija skupina društva kako zbog svoje iskrenosti, tako i zbog neiskustva. Na društvu u cjelini je odgovornost da ih zaštiti i upozorimo na situacije koje bi za njih mogle biti potencijalno opasne. Putem ove slikovnice upoznali smo djecu s pravilima ponašanja i komunikaciju s nepoznatim ljudima, da ne ulaze u vozila nepoznatih osoba niti uzimaju poklone koje djeci nude. Kroz razgovor o slikovnici pokušali smo potaknuti djecu da se roditeljima, nastavnicima ili osobi od povjerenja povjeravaju bez obzira radi li se o ugodnim ili neugodnim stvarima ili tajnama– rekli su policijski službenici pri posjeti i prezentaciji slikovnice u orahovačkoj Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić te prenijeli dosadašnja iskustva u ovoj problematici:

– Prema dosadašnjoj policijskoj praksi možemo reći da dio ljudi nestaje tako da neke postaju žrtvama raznih kaznenih djela kao što su otmice, ubojstva trgovine ljudima i ljudskim organima i dr i iz tog razloga provodimo ovaj preventivni program s najmlađima kako bi na vrijeme prepoznali eventualnu opasnost– zaključili su iz PU VPŽ. Podjeli slikovnica u orahovačkoj osnovnoj školi nazočio je i gradonačelnik Orahovice Saša Rister:

– Grad Orahovica je naravno sa zadovoljstvom suradnik na ovoj iznimno korisnoj priči. Najmlađi su naše najveće bogatstvo i svaka briga o njima je krucijalno važna. Hvala PU VPŽ na ovoj hvalevrijednoj akciji i na svakoj slijedećeoj Grad Orahovica će biti partner– rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content