Održan osnovni tečaj za dispečere Medicinsko prijavno-dojavne jedinice Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije

U srijedu, 6. i četvrtak, 7. travnja, u Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije održan je osnovni tečaj za dispečere Medicinsko prijavno-dojavne jedinice. Trening su vodili nacionalni instruktori Robert Šafran kao voditelj treninga te Stjepan Petričević i Alina Bajivić Radović.

Sukladno edukacijskim programima u izvanbolničkoj hitnoj medicini Hrvatski zavod za hitnu medicinu izdao je pozitivno rješenje za provođenje edukacijske vježbe koja se održala sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Medicinsko prijavno-dojavna jedinica je ključni element uspješnog djelovanja hitne medicinske službe. Njen glavni zadatak je da se na hitni medicinski poziv odazove u što kraćem vremenu, da u što kraćem mogućem razdoblju sakupi bitne podatke, da ih se procijeni na odgovarajući način i na temelju dobivenih informacija donese pravilnu odluku o interveniranju na način da na mjesto događaja uputi odgovarajuće osposobljen i opremljen tim hitne medicinske službe.

Dvodnevni tečaj se sastojao od predavanja i radionica o načinu rada i dokumentaciji u dispečerskoj službi.

Posebna važnost posvećena je radu s Hrvatskim indeksom prijema hitnog poziva za medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu koji predstavlja smjernice za rad u medicinsko prijavno-dojavnoj jedinici te se koristi u svim županijskim zavodima u Republici Hrvatskoj.

Svih osam djelatnika županijskog Zavoda uspješno su položili tečaj i dobili potvrdnice za rad od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

(zhmvpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content