OPĆINA CRNAC Spremna dokumentacija i građevinske dozvole za Centar za starije i nemoćne te Trg hrvatskih branitelja

Općina Crnac bliži se realizaciji dva vrijedna projekta. Riječ je o projektima izgradnje Centra za stare i nemoćne osobe te Trga hrvatskih branitelja. U utorak, 5. travnja Općina je za Centar vrijedan 17 milijuna kuna dobila građevinsku dozvolu.

– Projekt planiramo prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti čim objave natječaj. U ovom Centru bit će moguć smještaj za 32 osobe. Nismo išli na nekakav veliki objekt, nego onoliko koliko je na ovom području potrebno – kaže načelnik Damjan te naglašava kako je ovaj projekt nastavak brige za stare i nemoćne osobe jer upravo ta populacija prevladava na području općine.

– Upravo zbog toga i jesmo općina od posebne državne skrbi i svake godine pripremamo niz projekata kako bi pomogli osobama treće životne dobi. Jedna smo od prvih općina u županiji koja je pokrenula projekt Zaželi, evo nedavno smo završili s drugom fazom i pripremili sve za treću. Ovaj Centar je dodatak našoj brizi i mogućnost da mještani u starosti imaju sve moguće uvjete za normalan život – rekao je Damjan.

Za lokaciju Centra predviđen je prostor u Radićevoj ulici na ulazu u Crnac.

Lokacija Centra za stare i nemocne u Crncu 2
Lokacija na kojoj se planira izgradnja Centra za stare i nemoćne osobe u Crncu

Drugi veliki projekt je izgradnja Trga hrvatskih branitelja oko njihovog postojećeg spomen obilježja. Općina je uz pomoć Razvojne agencije VIDRA uputila projektni prijedlog Ministarstvu hrvatskih branitelja.

– Posebno priznanje, zahvalnost i počast uvijek odajemo našim hrabrim hrvatskim vitezovima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku. Projektna dokumentacija je odrađena, građevinsku dozvolu smo dobili i uz pomoć VIDRA-e prijavili projekt Ministarstvu hrvatskih branitelja. Vrijednost projekta je 1.785.113 kuna i ovaj će trg znatno promijeniti vizuru središta mjesta Crnac. Predviđena je fontana, šetnice, klupe, puno zelenila i bit će to uistinu jedna od naših prepoznatljivosti i ponosa – zaključio je Damjan.   

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content