Općina Lukač: Pozivaju se mještani da održavaju svoje okućnice, dvorišta i vrtove uz javne površine

U svrhu uređenja naselja i održavanja komunalnog reda na području općine Lukač, Općina je pozvala mještane da održavaju dvorišta, travnjake, vrtove, voćnjake, vinograde, livade i ostale površine oko zgrada te neizgrađena građevinska zemljišta uz površine javne namjene. Vlasnici i korisnici dužni su provoditi mjere sprječavanja zakorovljenosti i obrastanja, ističu iz Općine.

– Odlukom o komunalnom redu Općine Lukač (“Službeni vjesnik Općine Lukač” broj:5/19. i 3/22.) propisano je da dvorišta, travnjake, vrtove, voćnjake, vinograde, livade i ostale površine oko zgrada te neizgrađena građevinska zemljišta uz površine javne namjene vlasnici, odnosno korisnici moraju držati čistima i urednima.

Vlasnici i korisnici dužni su sprječavati zakorovljenost i obrastanje te s njih ne smiju dolaziti nikakve štetne emisije na površine javne namjene.

U svrhu sprječavanja zakorovljenosti i obrastanja okućnica, dvorište, travnjak, vrt, voćnjak, vinograd, livada i ostale površine oko zgrada, te neizgrađena građevinska zemljišta moraju se minimalno tri puta godišnje urediti, i to u sljedećim vremenskim razdobljima:

  • prvi puta najkasnije do 31. svibnja tekuće godine
  • drugi puta najkasnije do 1. kolovoza tekuće godine
  • treći put najkasnije do 1. studenoga tekuće godine

Propisana kazna za nepoštivanje navedene odluke iznosi 1.000,00 kn za fizičku osobu – kažu iz Općine Lukač.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content