Osječki Stožer civilne zaštite: Evo pod kojim uvjetima možete ponuditi nekretninu za najam raseljenim osobama

Tko se sve može javiti odnosno ponuditi nekretninu, kakve nekretnine dolaze u obzir izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Osijeka sve zainteresirane građane koji žele ponuditi smještaj za raseljene osobe iz Ukrajine. 

Stambena jedinica treba imati minimalno 30 četvornih metara površine stambenog prostora za jednu osobu, odnosno za svaku sljedeću osobu iz kućanstva po 5 metara.

IMG 3589 Custom

Stambeni prostor mora imati kuhinju i kupaonicu sa sanitarnim čvorom, treba biti opremljen potrebnim namještajem i aparatima te imati svu potrebnu komunalnu infrastrukturu.

Do 31. ožujka 2022. godine na području OBŽ zaprimljene su 34 ponude. Najviše ih je s područja grada Našice (4) i općine Draž (4).

Što će država plaćati vlasnicima nekretnina i koju dokumentaciju moraju imati? Vlasnicima stambenih jedinica koji su ustupili svoje nekretnine na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine podmirivat će se troškovi korištenja stambenih jedinica.

Trošak korištenja stambene jedinice u pojedinačnom smještaju podmirivat će se vlasniku stambene jedinice jednom mjesečno, na temelju sklopljenog ugovora o najmu, koji obuhvaća trošak najma prostora i trošak režija.

IMG 3588 Custom

Trošak korištenja stambene jedinice podmiruje se za: – samca – 50 kn po danu – za više osoba: I. član – 40 kuna po danu, II. član – 30 kuna po danu, III. član – 20 kuna, IV. član i svaki sljedeći član – 10 kuna.

Najviši iznos troškova korištenja stambene jedinice je 3.600 kuna mjesečno. Trošak korištenja stambenih jedinica u pojedinačnom smještaju financirat će se na temelju sklopljenih ugovora o najmu s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ravnateljstvom civilne zaštite, istaknuli su iz gradskog Stožera. 

Istovremeno su danas i predstavnici Županijskog stožera civilne zaštite održali radni sastanak te obišli prihvatni centar u dvorani Jug 2.

IMG 3587 Custom

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content