Ostrošić na konferenciji za medije: Naš rad opstruira vlast na državnoj i županijskoj razini

U prostoru EPIcentra Sequoia, jučer (četvrtak) je održana konferencija za medije koju je sazvao slatinski ogranak Domovinskog pokreta na kojoj su nazočili vijećnici Domovinskog pokreta u slatinskom Gradskom vijeću Snježana Žilavi i Nikolin Tomić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, te pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok i direktor tvrtke Neokod d.o.o. za savjetovanje iz Siska Bojan Dadasović.

Konferenciju je otvorio Ilija Nikolić osvrnuvši se na razloge sazivanja, tj. optužbe koje su iznijeli vijećnici u Gradskom vijeću Grada Slatine iz redova SDP-a, Ksenija Plantak i Sanja Mrzljak Jovanić, te Fokusa, Martina Tepeš i Dario Vrbaslija, na konferenciji za medije održanoj 4. travnja ove godine. Tada su ti vijećnici htjeli javnosti ukazati na, kako je između ostaloga navedeno, nezakonito razrješenje vijećnika Gradskog vijeća i drugih članova iz redova stranaka SDP i Fokus s dužnosti članova upravnih odbora radi izraženih sumnji u nezakonit rad Gradske uprave, gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća te pročelnika Stručne službe Grada Slatine, odnosno nezakonite radnje, nezakonito poslovanje, nezakonito i nesavjesno trošenje proračunskih sredstava te, između ostalog, sumnju u izvlačenje novca preko gradskih ustanova. Sve navode iz optužbe vijećnika SDP-a i Fokusa, Nikolić je kategorički odbacio te istaknuo ”da su u Gradu pronađene bilo kakve nepravilnosti valjda bi do sada bilo nekakvih sankcija”.

Budući da su spomenuti vijećnici podnijeli više prijava DORH-u, USKOK-u te drugim nadležnim institucijama zbog navedenih sumnji u nezakonite radnje gradonačelnika, Gradske uprave i gradskih ustanova, Domovinski pokret i slatinski gradonačelnik su sa svojom reakcijom na iste pričekali dok sve službe nisu obavile svoj nadzor te dostavile rješenja. Pojasnio je to gradonačelnik Ostrošić te dodao kako nijedna nadležna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u radu gradonačelnika i Gradske uprave, kao niti jedne gradske ustanove, o čemu je medijima odluke i rješenja, koja svjedoče o zakonitom radu Gradske uprave i ostalih gradskih institucija, pročitao i dao na uvid pročelnik Šarabok.

IMG 6801

Gradonačelnik Ostrošić još se osvrnuo na pitanje kampusa u Slatini za koji, kako je istaknuo, politika zaustavlja određene procese već neko vrijeme, te rekao da ih opstruira vlast na državnoj i županijskoj razini.

Na kraju konferencije govorio Bojan Dadasović koji je suradnju s Gradom Slatinom započeo 2017. godine, kako je istaknuo, na prijedlog tadašnjih gradskih vijećnika SDP-a i predsjednika Gradskog vijeća Darija Vrbaslije, a koji su ga nakon višegodišnje uspješne suradnje također prozvali na svojoj tiskovnoj konferenciji održanoj početkom travnja. Istaknuo je kako u suradnji s Domovinskim pokretom u proteklih pet mjeseci svoje usluge za Grad Slatinu, a time i gradske ustanove, obavlja volonterski.

– Sve moje usluge koje je naručio Grad Slatina izvršene su u njegovu korist, bile su opravdane, a moj je posao profesionalan. Pojedinci iz Gradskog vijeća Grada Slatine već godinama mi nanose štetu i s obzirom na ovaj javni linč i nanesenu štetu meni i mojoj tvrtki danas sam podnio tužbu protiv vijećnice Sanje Mrzljak Jovanić za iznesene laži vezane za ugovore s gradskim ustanovama koji ne postoje, već je sklopljen samo jedan ugovor s Gradom Slatinom kao servis gradskim ustanovama. Još će jedna tužba biti podnesena vezana za rad slatinskog Vatrogasnog vijeća, odnosno klevete o mom navodnom zastrašivanju gospodina Jovanića dok je bio predsjednik istoga što također ne stoji – naglasio je Dadasović te dodao kako ni u jednom gradu nije doživio ovoliko zločestoće i podmetanja kao u Slatini te je primoran podnijeti određene tužbe nadležnim sudovima, jer svatko za svoju riječ mora odgovarati.

IMG 6803

– Sporno bi bilo da ja nešto nisam od svojih poslova odradio, međutim ja sam u ovom području specijalist, radim taj posao godinama bez ikakvih problema na dnevnoj komunikaciji čak i za državu, i zato je tiskovna konferencija SDP-a i Fokusa pucanj, ne u prazno, nego u vlastitu nogu – zaključio je Dadasović s kojim je Grad Slatina, prema riječima gradonačelnika, zbog ”mira u kući” raskinuo ugovor početkom ove godine kako je bilo dogovoreno na međustranačkom vijeću, ali je suradnja nastavljena na volonterskoj bazi.

Dogradonačelnik Nikolić, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je kako nije siguran na koji će se način nastaviti rad slatinskog Gradskog vijeća, budući da su se vijećnici SDP-a i Fokusa na svojoj konferenciji izjasnili kako više nisu dio vladajuće većine i da gradonačelnik više nema njihovu podršku, te da će se sve to, vjerojatno, pokazati već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća najavljenoj za 28. travnja ove godine. Naglasio je i da je Domovinski pokret spreman na sve opcije, pa i na nove izbore.

(www.icv.hr, adf, mf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content