Pred prepunim auditorijem predstavljena peta zbirka poezije Natalije Bajer

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas (petak) je, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Virovitici, održana zavičajna književna večer s pjesnikinjom Natalijom Bajer.

U ime ravnatelja virovitičke knjižnice Roberta Fritza okupljene je pozdravila viša knjižničarka i voditeljica Stručno-znanstvenog odjela Mirjana Kotromanović.

– Natalija Bajer je, kao što svi znate, naša zavičajna autorica koja “piše poeziju srca”, kako vole reći ljudi koji ju predstavljaju. Ova zbirka poezije “Kronika jednog postojanja” je njena peta po redu i, kao i sve vas, zanima me o čemu piše– rekla je Kotromanović te riječ predala moderatoricama večeri, predsjednici Ogranka Matice hrvatske u Virovitici Dubravki Sabolić te zavičajnim autoricama, pjesnikinji Božici Jelušić i spisateljici Marini Mađarević.

Veliki broj okupljenih najprije je pozdravila Dubravka Sabolić, koja je iskoristila priliku te istaknula kako se ove godine obilježava velikih 180 godina postojanja Matice Hrvatske

– Kada je Matica hrvatska osnovana, zabilježeno je da je njena zadaća da uzdržava hrvatske novine i štampariju, da izdaje naučne i poučne i zabavne knjige, te da sagradi zgradu u koju bi se smjestio muzej i narodna knjižnica. Njena najosnovnija zadaća i svrha je da se što više mladih podučava i da budu izobraženi. Tako da je i ovaj večerašnji program na neki način posvećen toj obljetnici– objasnila je Sabolić te riječ predala zvijezdi večeri, pjesnikinji Nataliji Bajer.

Prije ulaska u razgovor o poeziji, autorica se toplo i iskreno zahvalila ljudima uključenima u nastanak svoje nove knjige “Kronika jednog postojanja”, među kojima su bile moderatorice večeri.

– Zahvalila bih se Dubravki Sabolić, koja mi je toliko uvijek izlazila u susret da je od mojih pet objavljenih knjiga, ona je četiri svojim osobnim trudom i angažmanom uspjela predstaviti u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Virovitici. Nadalje, želim se zahvaliti gospođi Božici Jelušić, mojoj mentorici i prijateljici, koju sam upoznala zahvaljujući mojoj sestri i od tada smo dobar tandem. Ja svakako profitiram jer imati ovakvu osobu koja vas podržava prilikom predstavljanja vaših ostvarenja nije mala stvar. Hvala i Marini, koju sam upoznala prije više godina u školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju i odmah osjetila da smo srodne duše. Kroz godine poznavanja samo se potvrdilo da je jedna divna osoba – emotivno je rekla Bajer, te se u istom tonu nastavila ova zavičajna večer.

Svojim glazbenim izvedbama književnu večer su uveličali vokalist Ivan Mikolić i klavijaturist Tomislav Šipek, a interpretatorica stihova Natalije Bajer bila je profesorica hrvatskog jezika Katarina Topić.

(www.icv.hr, eat)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content