PRVENSTVO HRVATSKE U KARATEU Nikola Gondi do zlata i plasmana na Europsko prvenstvo, Chris Malčec brončani

U Samoboru je proteklog vikenda, 23. i 24. travnja, održano Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama u konkurenciji kadeta, juniora i U-21 uzrast. Na Prvenstvu je nastupilo i nekoliko članova Karate kluba Virovitica.

U subotu, 23. travnja, nastupili su:

U kategoriji juniora -61 kilogram nastupio je Chris Malčec. Chris je nakon pobjede ušao u meč za finale, koji je izgubio, pa je na kraju osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Inače, Malčecu je ovo prva medalja i plasman u borbama na Prvenstvu Hrvatske.

U nastavku je nastupio Nikola Gondi u juniorskom uzrastu +76 kilograma. Nikola se ‘borio’ protiv karatista iz Hrvatskog dragovoljca Tonija Čuture. Meč je završio neriješenim ishodom 1:1, no kako je prednost prvog boda koji je napravio Čutura odredio pobjednika, Nikola je izgubio pravo daljnjeg nastupa.

Na turniru je trebala nastupiti i Maja Kozlinger u kategoriji U-21 do 55 kilograma. No, odustala je od odlaska na državno prvenstvo zbog maturalne zabave koja je bila isti dan.

Drugi dan u nedjelju, 24. travnja, u kadetskom uzrastu nastupili su:

Nikola Gondi u kategoriji +70 kilograma. Nikola nije propustio priliku da u svom uzrastu dopusti iznenađenja te je pobjedama u četiri borbe dominantno došao do titule državnog prvaka. Važno je napomenuti da će Nikola ovom titulom predstavljati Hrvatsku na nadolazećem Europskom prvenstvu. Inače, Gondi je i prvorangirani na ljestvici WKF u svojoj kategoriji.

U nastavku je u kadetskom uzrastu do 70 kilograma nastupio Jakob Đebro. Jakob je pokazao veliku borbenost i napredak, no ipak mu je malo nedostajalo da se domogne jednog od plasmana.

Od juniorki je nastupila Lucija Knežević u kategoriji do 53 kilograma. Lucija je bila dobra do samog kraja borbe s rezultatom 2:2, a onda se dogodio trenutak neopreznosti, što je iskoristila njena suparnica i odnijela pobjedu. Lucija je tako izgubila pravo daljnjeg nastupa.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content