‘TRAŽI SE KARTA VIŠE’ Slatina i Pitomača u novom velikom derbiju, Petrović: Nije pila naopako, ali pritisak je zapravo na Presečanovoj momčadi

U subotu, 30. travnja igra se još jedan veliki županijski derbi, a ovog puta u glavnim su ulogama četvrtoligaši Slatina i Pitomača. Ovaj susret ujedno je i derbi 21. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica s obzirom da je riječ o momčadima iz samog vrha ligaške ljestvice. Sredinom tjedna analizirali smo prvenstvo u kojem je do kraja ostalo još šest utakmica, a slatinska trećeplasirana i pitomačka drugoplasirana momčad i dalje su u igri za naslov prvaka. Više o svemu pročitajte OVDJE.

Nakon minimalnog poraza u Garešnici, u kojem cijela momčad “nije imala svoj dan”, ali i na ‘krilima’ odličnih rezultata u proljetnom dijelu natjecanja, momčad domaćeg trenera Darija Petrovića pred najtežim je ‘ispitom’ u dosadašnjem dijelu proljetnog natjecanja. Jesenas su Slatinčani iznenadili u Pitomači pobijedivši domaću momčad rezultatom 3:1.

-Mi ćemo u subotnjoj utakmici igrati bez opterećenja. Gosti su favoriti i bore se za naslov prvaka. Orni smo i pripravni za subotnji derbi. Po prvi puta ovog proljeća imat ću na raspolaganju sve igrače, nema ozljeda niti kazni, tek Franjo Farkaš ima malo problema s koljenom. Sve u svemu, očekujem zanimljivu i neizvjesnu utakmicu – derbi je najavio trener Slatine Dario Petrović, koji nije bio na slatinskoj klupi u jesenskom dijelu sezone s obzirom da je tad momčad vodio Damir Pemper.

m IMG 3573

S druge strane, u redovima gostujuće momčadi izostat će obrambeni igrač Matko Reščić, koji mora odraditi kaznu zbog tri žuta kartona. Iako su obje momčadi u igri za naslov, Pitomača je, gledajući tablicu, u puno boljoj poziciji, a imat će i dodatan motiv, a to je ‘revanš’ Slatinčanima za jesenski poraz.

-Slatina je definitivno momčad koju respektiramo. Ekipa je to s puno odličnih pojedinaca, a vodi ju vrhunski znalac, moj prijatelj Dario Petrović. Ipak, mi smo fokusirani na svoju igru, najbitnije je da odigramo prema dogovoru, ali angažman mora biti maksimalan, jer se protiv Slatine jedino tako mogu uzeti bodovi. Već smo vidjeli u jesenskom dijelu sezone koliko su opasni, ali, da bi ostali u utrci za naslov, moramo ‘preživjeti’ ovo gostovanje i vratiti se kući s pozitivnim rezultatom – rekao nam je strateg Pitomače, Ivan Presečan.

Presecan

Uoči ovog susreta, najbolji domaći strijelac Florijan Rupčić na brojci je od 11 pogodaka, dok je gostujući Dino Milinović sa 16 zgoditaka ujedno i vodeći ‘topnik’ lige.

Nogometnu pravdu na stadionu Antuna Tone Butorca u subotnjem derbiju koji počinje u 17 sati, dijelit će Dinko Cafuta, pomoćnici su Dražen Vukman i Branislav Grujić, a delegat Josip Putak.

Bolje pozivnice za gledatelje nema, a očekuje se da će slatinski stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

4. liga BJ-KC-VT, 21. kolo – Subota, 30. travnja u 17 h

Bilogora ’91 (GP) – Dinamo Predavac
Tehničar Cvetkovec – Suhopolje
Graničar (Đ) – Garić (G)
Slatina – Pitomača

4. liga BJ-KC-VT, 21. kolo – Nedjelja, 1. svibnja u 17 h

Mladost (KP) – Ferdinandovac
Borac Imbriovec – Graničar (L)

BJ KC VT

(www.icv.hr, mš, ts, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content