U dvorani Doma mladih u Koprivnici obilježena 29. obljetnica Koprivničko-križevačke županije, sjednici nazočio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u dvorani Doma mladih u Koprivnici u srijedu je obilježena 29. obljetnica Koprivničko-križevačke županije. Uz mnoštvo uzvanika sjednici su nazočili, između ostalih, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ Jasna Abramović.

Na samom početku sjednice okupljenima se obratio predsjednik Županijske skupštine Damir Felak osvrnuvši se na rad Županijske skupštine te zahvalio članicama i članovima na kvalitetnoj i konstruktivnoj suradnji.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo svečanom proslavom Dana županije i 29. obljetnice županije, dodavši kako su iza nas dvije pandemijske godine i zahtjevno razdoblje u kojemu su svi zajedno pokazali da se odricanjem i osobnim doprinosom uistinu može učiniti vrlo mnogo.

– Naša županija je možda geografski, prostorno pa i demografski mala, ali zato ima ljude velikog srca koji su se spremni žrtvovati i podrediti interesima zajednice i ono najvažnije – imati hrabrost učiniti nove iskorake. Županija smo okrenuta budućnosti s jasnom vizijom i ciljem osiguranja još boljih uvjeta života za naše stanovnike, a u tome uspijevamo svih ovih godina bez obzira na poteškoće koje su pogodile ne samo nas već čitavo okruženje, pa i šire. Upravo u tim teškim trenucima pokazali smo da smo županija kontinuiteta i gospodarsko-socijalne stabilnosti, da smo lideri u brojnim područjima u kojima smo pronašli nova rješenja i realizirali ideje kako bi stvorili bolje uvjete za život na našim prostorima. Razloga za optimizam uistinu ima, a to temeljimo na činjenici da su Podravina i Prigorje, naše dvije regije s kojima se toliko ponosimo, trenutno prostori velikih infrastrukturnih investicija vrijednih preko pet milijardi kuna – istaknuo je župan te se osvrnuo na kapitalne investicije u prometnoj, školskoj i zdravstvenoj i vodno-komunalnoj infrastrukturi, ali i naglasio važnost ravnomjernog razvoja.

Predstavnicima jedinica lokalne samouprave župa je zahvalio na suradnji i zajedničkoj realizaciji brojnih projekata, pri čemu je posebno istaknuo dva velika kapitalna projekta – izgradnju pet školskih sportskih dvorana u općinama i županijski Centar kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu… U ime svih načelnika i predstavnika općina, obratio se i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, a u ime gradonačelnika obratio se gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić. Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić čestitao je Koprivničko-križevačkoj županiji na svim uspjesima te kolegi i svom zamjeniku u Zajednici županija Darku Korenu na konstruktivnoj suradnji i prijateljstvu. Prigodnim riječima obratio se saborski zastupnik Darko Sobota koji je bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u ime kojeg je uputio čestitku svim stanovnicima županije.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Martina Ciglević, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marija Jungić, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec…

(kckzz.h, Foto: K. Sigetić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content