U Mjesnom domu u Čađavici održana svečanost u povodu proslave prvog rođendana Dječjeg vrtića Lipa, Matičnog odjela Čađavica

Danas (petak) je u Mjesnom domu u Čađavici održana svečanost u povodu proslave prvog rođendana Dječjeg vrtića Lipa, Matičnog odjela Čađavica.

Na početku svečanosti nazočnim roditeljima, bakama, djedovima… polaznicima vrtića te ostalim gostima, među kojima su bili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića Lipa Ana Krmpotić.

IMG_5726-Custom– Na današnji dan prije točno godinu dana s radom je počeo Matični odjel Javne ustanove Dječjeg vrtića Lipa Čađavica s tri odgojno-obrazovne skupine. U Matičnom odjelu Dječjeg vrtića Lipa u Čađavici zaposleno je pet odgojiteljica, kuharica i spremačica koje vode brigu o odgoju, obrazovanju, njezi i skrbi, prehrani i higijeni za 46 djece rane i predškolske dobi. Zaposlena je i administrativno-računovodstvena djelatnica i ravnateljica, koje su zajedničke djelatnice sva tri odjela, Čađavice, Čačinaca i Velikog Rastovca. Također u sva tri spomenuta odjela radi i logopedinja Tereza Silađi, koja vodi brigu o jezično-govornom razvoju svakog djeteta upisanog u vrtić – rekla je ravnateljica Ana Krmpotić te se zahvalila svima koji su na bilo koji način potpomogli dosadašnji rad vrtića.

Nakon uvodnih, pozdravnih riječi ravnateljice na pozornicu su stupila djeca sve tri dobne skupine vrtića te otpjevala pjesmu ”Sreća”. Svaka odgojno-obrazovna skupina je potom izvela svoju točku. Tako su najmlađe ”Sovice” izvele pjesmicu ”Bim, bam bučica”, srednja skupina ”Leptirići” priredila je proljetno kolo, a najstarija skupina ”Ribice” izvela je recitacije ”Ljubav”, ”Djeca rastu” te ples ”Hoki poku”. Za svoje izvedbe djeca su dobila dugi i glasni aplauz.

S nekoliko riječi, nazočnima se obratio općinski načelnik Mirko Rončević.

IMG_5747-Custom– Drago mi je što je kapacitet vrtića popunjen, a postoje neka nagađanja da će nam za dvije godine trebati proširenje, te da smo opravdali svaku kunu koju smo uložili u objekt. Upravo je predškolsko obrazovanje prva stepenica za školu, a što smo mi, odnosno vaša djeca dobili izgradnjom i otvaranjem vrtića. Mi iz Općine pomagali smo, i dalje ćemo pomagati rad vrtića, sufinancirati ćemo boravak vaše djece u vrtiću, naravno u skladu sa svojim mogućnostima. I za ovu godinu, kao i prošlu, odobrena su nam financijska sredstva od 220.000 kuna od resornog ministarstva, te će djeca jedan mjesec ići u vrtić besplatno. Čestitam ravnateljici, svim zaposlenicima, roditeljima i djeci ovaj prvi rođendan našeg vrtića- rekao je načelnik Rončević.

Čestitku za prvi rođendan djelatnicama vrtića te roditeljima polaznika uputio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

IMG_5753-Custom– Prije svega, svima vama danas ovdje nazočnima želim sretan prvi rođendan vašeg vrtića. Vidim da je ova prva godina rada vrtića prošla stvarno uspješno, sudeći po programu koji su nam izvela djeca. Na području naše županije je izgrađeno jedanaest vrtića u nekoliko godina, što nije mala stvar. Upravo je zbrinjavanje djece preduvjet ostanka mladih obitelji u ruralnim krajevima, a mislim da mi to u našoj županiji jako dobro radimo. Djelatnicama, djeci i roditeljima želim još puno ovakvih obljetnica u ovom Dječjem vrtiću Lipa u Čađavici, ali i svim ostalim vrtićima na području naše županije – istaknuo je župan Andrović.

Nakon predstave i obraćanja gostiju, djeca su se osladila tortom, kako to i priliči u proslavi rođendana.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content