ZAPOŠLJAVANJE “PREKO VEZE” U Osijeku uhićena četvorka iz županijske Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 59-godišnjak počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, 43-godišnjakinja kaznena djela poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti, a 42-godišnji i 63-godišnjak kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je od početka rujna prošle godine do početka veljače ove godine 59-godišnjak kao odgovorna osoba Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije na poticanje 43-godišnjakinje da je zaposli to i učinio objavivši natječaj za radno mjesto te dogovorio s članovima povjerenstva 63-godišnjakom i 42-godišnjakom da kao najbolji kandidat bude odabrana upravo 43-godišnjakinja.

Članovi povjerenstva su unaprijed sačinili zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima u kojima su naveli da ostali kandidati ne ispunjavaju tražene uvjete. Kako bi prikrili nezakonite radnje, 63-godišnjak i 42-godišnjak su zatražili potpisivanje zapisnika o obavljenim razgovorima radi prikrivanja unaprijed donesene odluke o zapošljavanju 43-godišnjakinje – izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Dodaju i kako su 26. travnja temeljem naloga suda policijski službenici pretražili dom i druge prostorije, prijevozna sredstva i poslovni prostor kojima se koristi 59-godišnjak, 43-godišnjakinja, 63-godišnjak i 42-godišnjak te tom prilikom oduzeli poslovnu dokumentaciju, prijenosna računala, mobitele i USB stickove.

– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava – ističu iz osječke policije.

(www.icv.hr, tj)

 

 

 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content