U Petrovom vrtu predstavljena slikovnica „Priča o životu jedne nogometne lopte“ Vedrana Medenjaka

U Petrovom vrtu Interpretacijskog centra Kuće Petra Preradovića u Grabrovnici danas (ponedjeljak) je predstavljena slikovnica „Priča o životu jedne lopte“ autora Vedrana Medenjaka. Dok ne piše slikovnice i knjige, Vedran je inače nogometni trener Škole nogometa Slaven Belupa s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima, a ovom slikovnicom želio je djeci više približiti sport i njegovu važnost.

„Priča o životu jedne nogometne lopte“ je priča o zgodama i nezgodama nogometne lopte koje proživljava s najboljim prijateljem Vanjom. 

Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi, a prikazuje važnost igre i kretanja tijekom njihova odrastanja, na djeci zanimljiv i pristupačan način.

– Cilj cijele ove priče i ovog projekta je da onim našim najmlađima, djeci od 5 do 6 godina, približimo nogometnu loptu kao predmet s kojim se mogu igrati, predmet koji je lako dostupan i s kojim mogu uživati u druženju sa svojim prijateljima, svojim roditeljima. Tako da na taj način provode više vremena vani, na zraku, da se kreću. U ovo današnje doba nažalost djeca previše sjede i premalo su uključena u različite tjelesne aktivnosti. Na ovaj jednostavan i lagan način cilj je djeci približiti sport, kretanje, druženje koje će naravno onda imati pozitivne efekte na njihovo zdravlje – rekao je autor slikovnice Vedran Medenjak.

Na predstavljanju su sudjelovali polaznici „Vrapčića“ i „Pčelica“ najstarije skupine Dječjeg vrtića „Potočnica“ iz Pitomače koji su uživali u priči i igri s loptom.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content