Učenica Osnovne škole A. G. Matoša iz Čačinaca, Marija Nikšić, ostvarila odličan uspjeh na Državnom natjecanju iz geografije

Lijepe vijesti stižu nam iz Čačinaca! Učenica 5. razreda Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, Marija Nikšić, ostvarila je velik uspjeh na 29. državnom natjecanju iz geografije.

Državno natjecanje održavalo se od utorka 12. travnja do danas (četvrtak) pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja, a Marija je na natjecanje otputovala u pratnji mentorice Latice Harauzek. 

Rezultati su pristigli danas, a Marija je osvojila odlično 3. mjesto u konkurenciji 16 natjecatelja. Ispit se sastojao od istraživačkog rada i pisanog dijela ispita. Marija je istaknula kako je na natjecanje otputovala opušteno budući da joj je velika nagrada bila i samo sudjelovanje.

Dodajmo kako je ona jedina učenica svih osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije koja je sudjelovala na tom natjecanju. Svi učitelji čačinačke škole neizmjerno su sretni i oduševljeni ovim uspjehom, a Mariji, njenim roditeljima i mentorici, Latici Harauzek, čestitke je uputila ravnateljica Kristina Krmpotić.

(www.icv.hr, kk, foto: L. Harauzek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content