UDHOS Orahovica osudio potpisivanje molbe pojedinih generala HV predsjedniku RH

Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Orahovice objavilo je priopćenje u kojemu osuđuje potpisivanje molbe pojedinih generala HV predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.
 
– Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Orahovice najoštrije osuđuje,  sramotan čin potpisivanja molbe pojedinih umirovljenih generala predsjedniku Republike Hrvatske za pomilovanje osuđenih pripadnika bivše UDB-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća.
 

Njihovu molbu za ovaj predmet smatramo neprihvatljivim jer to je miješanje u ovlasti predsjednika Republike Hrvatske, a sa stanovišta očuvanja digniteta Domovinskog rata i same rezolucije o Domovinskom ratu. Smatramo da bi se generali kao sudionici Domovinskog rata trebali zalagati za donošenje pravnog okvira i zakona o lustraciji u Republici Hrvatskoj kako bi se spriječilo da bivši nositelje visokih dužnosti u KP, UDB-i ili KOS-u da budu nositelji vlasti te da imaju visoko pozicionirana politička mjesta u državi, vladi RH, Hrvatskoj vojsci – stoji u priopćenju Glavnog Stana UDHOS Orahovica.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content