VIDEO Vandali haraju Osijekom: Policiji predane video snimke s nadzornih kamera

Grad Osijek prijavio je policiji oštećenje pokretnog dijela rampe na ulazu u privremeno parkiralište Tvrđa – istok. Policijskim službenicima predane su i snimke s više nadzornih kamera na kojima se vidi počinjenje djela kojim je nastala materijalna šteta. Na nekim se policiji ustupljenim snimkama jasno vidi i počinitelj, stoji u objavi na facebook stranici Grada Osijeka, gdje se nalazi i VIDEO.

Dodaju i kako su iz gradske uprave priopćili da je u cijelom gradu na različitim lokacijama postavljeno 85 nadzornih kamera, između ostaloga i radi bolje zaštite gradske imovine, a pristup kamerama izravno je dostupan i policiji.

-Gradska uprava učinit će sve kako bi zaštitila gradsku imovinu, odnosno imovinu svih građana, od vandala i neodgovornih pojedinaca. Gotovo svakodnevno se povećava broj nadzornih kamera i inzistira na identifikaciji i pronalasku svih počinitelja kako bi šteta mogla biti naplaćena, uz odgovarajuće pravne posljedice za neodgovorne pojedince- poručuju su iz osječke gradske uprave.

Tijekom 2021. na području grada Osijeka oštećeno je 8 stupova javne rasvjete, uništeno je ili izvaljeno 45 klupa, slično su završile i 24 posude za otpad, uništene su 32 zapreke na zelenim površinama, oštećeno je 9 nadstrešnica na autobusnim ili tramvajskim stajalištima, te uništena ili oštećena 21 sprava na dječjim igralištima ili spravama za vježbanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content