Završio kreativan STEM tjedan u orahovačkoj Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica odradila je kreativan i zanimljiv STEM tjedan koji je bio prepun niza aktivnosti u kojem su sudjelovali učenici i učitelji.

– Ovim projektom željeli smo promovirati znanost i potaknuti učenike na znanost pa smo tako i cijeli tjedan posvetili tome. Svi smo zajedno uživali u svakom provedenom trenutku i pokazali koliko je znanost zapravo prisutna u svakoj minuti naše svakodnevice – rekla je ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba. 

Bilo je tu matematike, tehničke kulture, prirode i biologije, kemije i fizike pa se svatko u nečemu mogao pronaći.

Prvi je dan bio Dan fizike koji je predstavljen učenicima četvrtih razreda matične škole i Područne škole Nova Jošava kroz radionicu Elementi strujnog kruga. Osim o strujnom krugu, učenici su učili o potencijalnim opasnostima i mjerama zaštite u kućanstvu, školi i okolini. Voditeljica radionice bila je učiteljica Nevija Brstilo.

Drugi dan, Dan matematike bio je namijenjen učenicima  prvih, drugih, trećih i osmih razreda matične škole i PŠ Nova Jošava. Radionicom Zabavna matematika učenici su na zanimljiv način učili savladavati matematičke probleme. Voditeljice radionice bile su učiteljice Vesna Šimon i Sara Špiranec.

Treći dan bio je namijenjen kemiji i biologiji i u njemu su sudjelovali učenici sedmih razreda. Dan kemije obilježila je radionica izrade sapuna. Kako su rekle voditeljice ovoga dana, Ljiljana Macanić i Martina Božićević, učenici su na ovaj način razvili interes za sadržaj iz kemije i biologije kroz povezivanje teoretskog znanja i praktičnog rada. Na zanimljiv način povezali su nastavni sadržaj sa svakodnevnim životom.

Posljednji dan bio je rezerviran za prirodu i biologiju, a tehnička podrška u svim danima bila je učiteljica Ana Dorić.  

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content