Zbor građana u Sv. Đurđu: Izgrađen novi vrtić, novo ruho dobio i Mjesni dom; u planu spojna cesta Šareni mostovi – Mlinska ulica

Nakon Čemernice gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima održao je sastanak s mještanima Mjesnog odbora Sveti Đurađ. Okupljeni u Mjesnom domu informirani su o aktivnostima koje su u planu u ovom dijelu grada te su iznijeli i svoja očekivanja.
Nazočne je na samom početku pozdravio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivan Ćavarušić, koji je nabrojao aktivnosti koje su odrađene i organizirane u naselju.

Najveća i najznačajnija od njih je svakako izgradnja dječjeg vrtića koji je svoja otvorio vrata 2020. godine i koji pohađa preko 30 mališana. Novo ruho dobio je i Mjesni dom, a u sklopu rekonstrukcije gradskih i prigradskih ulica novi asfalt dobila je Ulica sv. Križa te je asfaltiran i III. odvojak Mlinske ulice.

Također, sanirano je klizište u Mlinskoj ulici, izvedena je rekonstrukcija dječjeg igrališta, postavljeno navodnjavanje na nogometnom igralištu…

Gradonačelnik Ivica Kirin najavio je neke od investicija za naredni period, a to su, među ostalim, spojna cesta Šareni mostovi – Mlinska ulica čiju izgradnju će, uz Grad Viroviticu, sufinancirati Hrvatske šume. U planu je, među ostalim, i proširenje dječjeg igrališta, kao i nasipavanje poljskog puta.

Pohvaljen je i rad udruga umirovljenika i branitelja te Nogometnog kluba koji su osnova društvenog života u naselju.

Nakon Sv. Đurđa sljedeći i ujedno posljednji ovogodišnji zbor građana održat će se u petak, 8. travnja, u 19 sati u Centru kulture Virovitica i to za gradske mjesne odbore: MO Stjepana Radića, Matije Gupca, J. J. Strossmayera te Zbora narodne garde.

(virovitica.hr; Foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content