Čađavački vatrogasci posjetom obradovali učenike OŠ Davorin Trstenjak Čađavica i polaznike DV Lipa Čađavica

Danas (petak) u prijepodnevnim satima su vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Čađavica posjetili učenike Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica i polaznike Dječjeg vrtića Lipa Čađavica.  

Okupljenim učenicima škole te polaznicima i odgojiteljicama vrtića, vatrogasci su na betonskom igralištu prezentirali vježbe i vatrogasnu opremu, a mogli su pogledati i vatrogasna vozila. Svako dijete imalo je priliku isprobati vatrogasne mlazove i sirene na vozilima, te se upoznati s maskotom Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije dabrom Virkom.

Također, djeca su imala priliku upoznati se s vatrogasnim zaštitnim intervencijskim odijelima i opremom za disanje koju vatrogasci koriste u požarnim intervencijama, a mogla su se okušala i u gađanju mete korištenjem vodene brentače, što im je bilo zanimljivo i vjerojatno će ih potaknuti da se u budućnosti uključe u rad vatrogasnog podmlatka.

Druženju djece s vatrogascima nazočio je i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, te pročelnik u Općini Danijel Jozić.

(www.icv.hr, adf, OŠ D. Trstenjak Čađavica, DV Lipa Čađavica) 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content