Članovi slatinske HVIDR-e uredili spomen obilježja poginulih suboraca kod mjesta stradanja

Članovi Udruge HVIDR-a Slatina jučer (četvrtak) su proveli radnu akciju kroz projekt “Istina o pobjednicima”.

Naime, dvadesetak članova ove najaktivnije slatinske udruge uredili su okoliš oko spomen obilježja kod mjesta pogibije hrvatskih branitelja na slatinskom području, odnosno pokosili travu i uredili spomenike, te im odali počast polaganjem lampiona i molitvom.

– Ovo je još jedna u nizu naših akcija kroz projekt “Istina o pobjednicima”, koji se provodi već dugi niz godina. Obišli smo i uredili spomen obilježja naših poginulih suboraca kod mjesta Ivanjbrijeg, Hum Varoš, Mikleuš, Ćeralije, Balinci, Četekovac, te na Mokrom brdu, a tako ćemo nastaviti i ubuduće, jer naši poginuli heroji ne smiju biti zaboravljani – rekao je predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić.

U akciji uređenja spomen obilježja sudjelovao je i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

– I ja sam član Udruge HVIDR-a Slatina te se uvijek rado odazovem na akcije koje organiziraju, kao i na akcije drugih naših udruga okupljenih u Zajednicu udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Dok sam ja na mjestu predsjednika Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, kao i Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, slatinska HVIDR-a će uvijek moći računati na mene – rekao je Bubaš.

U akciji uređenja spomen obilježja sudjelovao je i potpredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, koji je naglasio kako će HVIDR-a Slatina u svojim aktivnostima i nadalje imati potporu Grada Slatine.

(www.icv.hr, adf)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content