Davor Pernar novi je predsjednik Udruge vinogradara i voćara “Sveti Ivan” iz Špišić Bukovice

Na Vidikovcu Svetog Ivana u Špišić Bukovici, danas (subota) je Udruga vinogradara i voćara “Sveti Ivan” iz Špišić Bukovice održala svoju redovnu izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo udruge, na čelu s novim predsjednikom Davorom Pernarom. U Izvršni odbor udruge jednoglasno su izabrani Rudolf Ilić, Marinko Ivanković, Krešimir Gobac, Željko Pintarić, Zdravko Hader, Željko Juren, Željko Kiš i dosadašnji predsjednik udruge Zvonko Kucljak. U Nadzorni odbor izabrani su Željko Rešetar, Dinko Šušnić i Miroslav Vlaisavljević.

Podnoseći izvješće o radu, dosadašnji predsjednik udruge Zvonko Kucljak podsjetio je sve nazočne kako je ova udruga osnovana u proljeće 2009. i kako već 13. godinu za redom radi s istim ciljem – pomaže vinogradarima i voćarima u radu, prvenstveno educiranjem i nabavom cijepova za obnovu nasada vinove loze.

– S početnih dvadesetak, udruga je do današnjih dana narasla na više od pedeset članova. Paralelno s ustrojem rada udruge krenulo se na izgradnju edukacijskog centra i vidikovca Sveti Ivan, koji se nalazi na pitomim obroncima Bilogore, koji natkriljuju Špišić Bukovicu i okolna naselja. U tu svrhu prikupljena su nemala sredstva od brojnih donatora i putem prijava na natječaj, ali i sredstva samih članova udruge, koji su se angažirali radom na izgradnji objekta. Među članovima udruge majstori su različitih struka i profila, koji su iskoristili svoja znanja i vještine za zajedničko dobro. U izgradnju i opremanje vidikovca uloženo je 1280 radnih sati članova Udruge, što početni iznos vrijednosti objekta od 138.000 kuna povećava na konačnih 240.000 kuna – podsjetio je Zvonko Kucljak na jedan od najvećih uspjeha ove udruge, koja je ovaj svoj san ostvarila u suradnji s Općinom Špišić Bukovica i načelnikom Hrvojem Milerom.

Član udruge, ujedno i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler istakao je tom prigodom važnost i kvalitetu ove relativno mlade udruge koja stoji rame uz rame s ostalim starijim i masovnijim udrugama vinogradara na ovom području.

– Naša udruga dokazala je svoje znanje i umijeće na mnogobrojnim sajmovima gdje smo osvojili mnoga zlatna i srebrna odličja za svoja vina. Rezultat je to uspješnosti naših vinara koja su već od samih početaka prepoznata u Općini Špišić Bukovica koja ih redovno prati u njihovim željama i potrebama, a jedan od tih dokaza je i Vidikovac udruge koja je od rijetkih mladih udruga koja se može pohvaliti ovakvim objektom – napomenuo je Hrvoje Miler.

Na kraju Skupštine zahvalu na povjerenju u ime novog rukovodstva udruge iskazao je i predsjednik Davor Pernar.

– Valja učiti na dobrim dosadašnjim primjerima mog prethodnika Zvonka Kucljaka koji je zajedno s Izvršnim odborom udruge odlično vodio sve nas ka ostvarenju zamišljenih ciljeva. Namjera nam je nastaviti njegovim tragom i dalje, a od njega i od dosadašnjih članova rukovodstva očekujemo i dalje pomoć i zalaganje, kao i dijeljenje korisnih savjeta – rekao je u završnom dijelu Skupštine novi predsjednik udruge Davor Pernar. 

(www.icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content