Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Evo i kada se očekuje prvi izraženiji val topline

Prema vremenskoj prognozi meteorologa Kristijana Paljara, do kraja tjedna očekujemo postupnu destabilizaciju atmosfere. Oborine koje očekujemo bit će pljuskovitog tipa i kao takve nejednoliko raspoređene. Ponegdje će u potpunosti izostati. Očekivana kumulativna količina oborine je između 1 – 10 mm ili litara kiše po četvornom metru.

Više oborina očekujemo na zapadu Virovitičko-podravske županije, na istoku znatno manje. Najveća vjerojatnost za oborine je tijekom petka te u noći s petka na subotu i tijekom subote u prvom dijelu dana. Tijekom nedjelje bi se trebalo zadržati suho.

Temperature zraka bez znatnije promjene. Jutarnje temperature zraka očekujemo između 8°C i 12°C. Najviše dnevne od 18°C do 22°C. Vjetar većinom slab do umjeren jugoistočni i istočni. Tijekom subote i nedjelje u okretanju na sjeverne smjerove. UV – indeks umjeren.

Tjedan pred nama donosi nam prvi izraženiji val topline. Prema kraju tjedna ponegdje će se temperature zraka “dizati” u hladu meteorološkog zaklona do vrućih 30°C. Trebalo bi se zadržati suho. Ipak, uz dnevni razvoj naoblake početkom tjedna još ponegdje može biti kratkotrajnih nestabilnosti.

Sunčanih razdoblja neće manjkati. Vjetar u okretanju na južne smjerove od sredine tjedna. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 7°C do 13°C. Najviše dnevne od 24°C do 28°C, prema kraju tjedna ponegdje i koji stupanj više. UV- indeks umjeren i visok.

(www.icv.hr, kp, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content