DVD Virovitica proslavio Dan vatrogastva i svog zaštitnika svetog Florijana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica jučer (srijeda) je svečano obilježilo Međunarodni dan vatrogasaca i svog zaštitnika svetog Florijana. Svečanost je započela misom u crkvi svetog Roka koju je predvodio virovitički gvardijan fra Bernard Barbarić, a nastavljena je svečanom sjednicom u prostorijama DVD Virovitica.

Na samom početku svečanosti sve nazočne pozdravio je predsjednik DVD Virovitica Mario Pavelić, a tajnica DVD-a Virovitica Anita Blažičević ukratko je sve nazočne upoznala sa zaštitnikom vatrogasaca svetim Florijanom, istaknuvši ga kao predvodnika i zagovornika svih vatrogasaca zbog svojih plemenitih ciljeva.

Zamjenik župana VPŽ Marijo Klement tom prigodom istaknuo je važnu ulogu vatrogasaca, ne samo kad se radi o gašenju požara nego i svim drugim akcidentnim i vanrednim situacijama.

– Ne smijemo zaboraviti da su vatrogasci bili i ostali prvi koji uskaču kad god je to potrebno. Sjetimo se samo ne tako davne pandemije koronavirusa kada su vatrogasci iz naše županije riskirajući svoje zdravlje, a napose i život, odmah pristupili u pomoć mještanima svih naših gradova i naselja, bilo da se radi o neposrednoj pomoći oko oboljelih ili osiguravanju logistike, te osiguravanju punktova ulazaka u našu županiju – podsjetio je Klement.

IMG_20220504_200438_1280x960

Čestitku povodom svetog Florijana članovima DVD-a u ime Grada Virovitice poželio je i gradonačelnik Ivica Kirin koji je tom prigodom istaknuo odličnu suradnju lokalne vlasti s vatrogascima, kako Virovitice, tako i Virovitičko-podravske županije.

– Grad Virovitica i cijela naša županija mogu se pohvaliti s odličnom suradnjom, kako s Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, tako i s Javnim vatrogasnim postrojbama. Iako sve poduzimamo da se naši vatrogasci što bolje opreme kvalitetnom opremom, vozilima i tehničkim pomagalima, držim da su za napredak vatrogastva najvažniji ljudi, jer dok imamo veliki i dobro obučeni kadar, imamo i šansu za napredovanje u tom humanom poslu. I ovom prilikom pozivam sve vatrogasce, kao i sve predstavnike lokalne vlasti da zajedničkim snagama unaprijedimo naše vatrogastvo jer jako dobro znamo koliko je ono važno za čuvanje ljudskih života i imovine, bilo da se radi o požarima ili drugim akcidentnim situacijama – rekao je tom prigodom Kirin.

Predsjednik DVD-a Virovitica Mario Pavelić i zapovjednik DVD-a Virovitica Miroslav Čubrlo i ovom su prigodom zahvalili svim članovima DVD-a Virovitica, lokalnoj vlasti, sponzorima te svima koji pomažu da DVD Virovitica ima osiguran kvalitetan rad i obuku, neovisno radi li se o obuci profiliranih vatrogasaca ili podmladku kojem DVD Virovitica ne oskudijeva i koji će, prema njihovim riječima zasigurno u budućnosti nastaviti tradiciju ovog 147 godina starog društva.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content