FINAL FOUR ‘Gromovi’ su nakon povijesnog uspjeha u Europi uvjereni da mogu otići do kraja: Imamo kemiju, mukotrpan rad dolazi na naplatu

Nastavlja se ovogodišnji našički rukometni san. Momčad NEXE-a nakon remija u Gudmeu s momčadi GOG rezultatom 37:37, plasirala se na turnir najbolje četiri momčadi ovogodišnje EHF Europa lige. To je najveći klupski uspjeh u povijesti.

-Skidam kapu do poda igračima, koji su mnogo toga ispoštovali što smo radili u pripremi utakmice. Uspješno smo odgovorili na brzu skandinavsku igru. Ovo je plod jedne jako dobre sezone. Mukotrpan rad nam dolazi na naplatu. Nikada nismo bili u punom sastavu, ali imamo kemiju koja je jako dobra – prezadovoljan je trener Branko Tamše.

Prva ‘perjanica’ kluba Halil Jaganjac Dancima je ‘zavukao’ 12 pogodaka, a onda se od sreće i rasplakao.

-Na kraju ni ne znam koji je konačni rezultat, ali smo prošli dalje. Moramo i trebamo uživati u ovom uspjehu – pun emocija izjavo je Jaganjac.

Predsjednik kluba Josip Ergović očekuje da njegovi rukometaši na tome neće stati.

-Ovo je čudo nad čudima, da jedan klub iz Slavonije dohvati završni turnir. Napadamo dalje, idemo do kraja. Igramo za gušt, utakmicu po utakmicu. Ponosan sam na sve – zaključio je predsjednik kluba Josip Ergović.

Uz NEXE, na završni turnir, koji se igra 28. i 29. svibnja, plasirali su se još portugalska Benfica, njemački Magdeburg i poljska momčad Orlen Wisla Plock. U poljskoj momčadi igraju tri hrvatska igrača Lovro Mihić, Leon Šušnja i Tin Lučin.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content