Karlo Petrinić odličnu asistenciju Vučemilovića – Jurića rutinski pretvorio u pogodak, Virovitica svladala Pitomaču i prošla u finale Županijskog kupa

Do posljednjeg mjesta danas (srijeda) su bile ispunjene tribine na nogometnom igralištu u Pitomači, za susret polufinala Županijskog nogometnog kupa ‘tražila se karta više’. Na kraju, gledatelji su vidjeli samo jedan pogodak i to onaj u domaćoj mreži kojim su se Virovitičani revanširali Pitomačanima za poraz u prošlogodišnjem finalu Kupa, a ujedno se i plasirali u ovogodišnje finale u kojem će snage odmjeriti s Papukom, ali krenimo redom…

Domaći strateg Ivan Presečan na travnjak je poslao momčad u sljedećem sastavu: Zdelar, Kovač, Miloš, Skoko, Jantol, Babić, Bošnjak, Begović, Matančić, Paradinović i Jakupec.

Na gostujućoj klupi danas nije bilo trenera Krešimira Crvenke, pa je momčad vodio klupski tajnik Michael Mikolčić, a ovo je sastav Virovitice koji je istrčao od prve minute: Tomljanović, Duvnjak, Lovreković, Vučemilović – Jurić, Čičak, Špoljar, Marković, Suvajac, Ognjenović, Brlas i Petrinić.

IMG_3875-Custom

Prvih desetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga, a onda, već u 14. minuti ‘sijevnula’ je kontra i virovitička momčad stigla je do početne prednosti. Smireno je iza Zdelara ‘pospremio’ Karlo Petrinić na odličnu asistenciju Domagoja Vučemilovića – Jurića.

Osim pogotka momčadi u crnim dresovima, pravih prilika u prvih dvadesetak minuta gotovo da i nije bilo. Igralo se čvrsto, gledatelji su vidjeli nekoliko žestokih duela i negodovali gotovo na svaku odluku suca Nikole Kristića.

U 28. minuti prva prava prilika domaće momčadi. Begović je primio loptu na nekih 25 metara, prošao dvojicu i gurnuo za Matančića, a ovaj odličnom ‘povratnom’ pronalazi Jakupeca koji nije dobro zahvatio loptu i na kraju nema promjene rezultata. Idućih desetak minuta prolazi u dominaciji Pitomačana, ali nedostajao je taj posljednji pas. Nakon toga, na drugoj strani u šansi se našao Nikola Suvajac, ali njegov pokušaj slabijom nogom završio je iznad Zdelarovih vrata.

IMG_3970-Custom

U 38. minuti vidjeli smo i prvi žuti karton, a zaradio ga je Ivan Begović nakon neopreznog starta na Petriniću.

Dvije minute kasnije novi pokušaj domaćih, probao je prvo Jantol, ali samo u blok, a onda akciju završava Matančić udarcem ravno u Tomljanovića. U idućem napadu uzvratili su i gosti, nanizao je Vučemilović – Jurić nekoliko domaćih igrača, a završni udarac uputio je ponovno Suvajac, ali ni ovog puta nije bilo promjene rezultata i s minimalnom prednošću gostujućeg trećeligaša momčadi odlaze na predah.

U nastavku prva prijeti Virovitica, pokušao je Janko Brlas, ali ravno u Zdelara, koji minutu kasnije brani i dalekometni pokušaj Nikole Suvajca.

Igra se preselila na sredinu terena, uglavnom bez izrazitijih prilika za pogotke. Nekoliko gostujućih polušansi spriječili su danas vrlo raspoloženi Kovač i Miloš, a posljednjih petnaestak minuta domaći strateg Presečan ‘baca sve karte u napad’. Pritiskala je Pitomača, stvorila nekoliko odličnih šansi, ali neprecizni su u samoj završnici bili Milinović i Jakupec, a nešto prije tog i Paradinović na povratnu loptu Matančića. Nekoliko odličnih intervencija u gostujućoj obrani imali su Matija Lovreković i vratar Tomljanović.

IMG_3972-Custom

I onda, pred sam kraj, salve zvižduka domaćih navijača prema glavnom sucu Kristiću nakon jedne situacije u kojoj su smatrali da je bilo elemenata za kazneni udarac, ali Kristić je bio blizu i samo je odmahnuo rukom.

Virovitica se uspješno obranila i zasluženo prošla u finale Županijskog nogometnog kupa.

-Prije svega čestitke gostima na pobjedi i prolasku u finale Županijskog kupa. Virovitički nogometaši su se lavovski borili i zaslužili su tu pobjedu. Isto tako, ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, borili su se, htjeli, željeli pobjedu, ali nisu dobro reagirali u nekoliko mat situacija. Što se tiče nekih sudačkih odluka, to zaista ne bi htio komentirati, jer izuzetno poštujem glavnog suca Kristića, ali danas u nekoliko bitnih situacija nije bio na razini. Nemamo vremena za plakanje, u subotu nas čeka teška domaća utakmica, imamo još tri kola do kraja prvenstva i dalje se borimo za taj toliko željeni naslov – prokomentirao je Presečan.

IMG_4028-Custom

S druge strane veliko zadovoljstvo na klupi virovitičke momčadi nakon minimalne, ali slatke pobjede.

-Nasuprot nas danas se nalazio jedan kvalitetan protivnik, znamo praktički sve jedni o drugima i tako smo se pripremili za ovaj susret. Sve dogovoreno sproveli smo u djelo i na kraju smatram zasluženo pobijedili. Utakmica je bila teška, sada se moramo rekuperirati i spremni dočekati posljednje ligaško kolo – izjavio je Mikolčić.

Pitomača – Virovitica 0:1
Igrač utakmice: Domagoj Vučemilović – Jurić

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content