Međunarodni dan primalja: Prve ruke koje našim bebama požele dobrodošlicu u život

Danas, 5. svibnja obilježava se Međunarodni dan primaljstva. O važnosti ovog zvanja nije potrebno puno govoriti, zna se da su one trudnicama i rodiljama najveća i najvažnija podrška, uz liječnike, na porodu, da umiruju i hrabre svojim iskustvom i znanjem te novopečenim majkama daju najvažnije savjete u prvim danima nakon poroda.

Primalje su te koje osluškuju mala bića prije poroda, koje prate tijek ovog životno važnog događaja i za majku i za dijete i najčešće su prve koje u svoje ruke, odmah nakon liječnika, stavljaju novorođenče u svoj zagrljaj, važu ih i raduju majke s prvim informacijama.

Primalje su i same majke i bake danas, svjedoče kako je svaki porod priča za sebe, a koja, jer donosi novi život, predstavlja najveću nagradu ovog zvanja i uvijek donosi nadu za budućnost.

U Općoj bolnici Virovitica danas je 18 primalja, 1 prvostupnica primaljstva u rodilištu, a na Odjelu za ginekologiju je 5 medicinskih sestara i 3 prvostupnice sestrinstva. Sve one prate trudnice i rodilje na najvažnijoj zadaći – majčinstva i pomažu rodiljama u trenucima iščekivanja, pa i bolova, straha i neizvjesnosti.

Svim primaljama čestitamo njihov dan, a čestitkama se pridružuju i Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica te Lidija Knapić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo. Primalje će svoj dan provesti radno, dočekujući novi život u svoje naručje, iz kojeg će ga predati u majčinski zagrljaj. Ne zaboravimo im stoga reći: hvala!

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content