Ministarstvo poljoprivrede: Objavljen natječaj vrijedan 30 milijuna kuna za preradu drva i proizvodnju namještaja za 2022. godinu

Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 2. svibnja, objavilo Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Republike Hrvatske za 2022. godinu, vrijedan ukupno 30 milijuna kuna.

Dodjeljivat će se bespovratna sredstva potpora male vrijednosti za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te za sudjelovanje na sajmu ili izložbi.

Intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivog troška, a najviši iznos po korisniku je jedan milijun kuna za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja i proizvodno-poslovni objekt dok je taj iznos 200 tisuća kuna za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te 500 tisuća kuna za sudjelovanje na sajmu ili izložbi. Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200 tisuća eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine. Rok za podnošenje prijava počinje teći 12. svibnja 2022. i traje do 31. svibnja 2022.

Više o ovome možete vidjeti OVDJE.

(poljoprivreda.gov.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content