Netko u kontejner stambene zgrade ubacio kanister pun rabljenog ulja: “Eksplodirao” u drobilici vozila za odvoz otpada

Naoko, redovnu jutarnju smjenu djelatnika Komunalnog poduzeća “Papuk” Orahovica danas je zakomplicirao nesavjestan građanin. Naime, u kontejner stambene zgrade za komunalni otpad u Ulici kralja Zvonimira 9, netko je bacio kanister pun rabljenog ulja. Kada su djelatnici službe odvoza otpada istresli sadržaj spomenutog kontejnera u vozilo za otpad te pokrenuli prešu, kanister je “eksplodirao”, ulje se razlilo po unutrašnjosti vozila, po dijelatniku te iscurilo na cestu. 

Srećom, osim prljavog djelatnika, vozila i prometnice, koju su očistili vatrogasci DVD-a Orahovica, nije se dogodila veća nesreća, no i ova se situacija nije trebala dogoditi, ističu iz Komunalnog poduzeća “Papuk”.

– Doista je nevjerojatno što si pojedini građani dozvoljavaju. Ipak, činimo sve kako bi tome stali na kraj. Vrlo brzo će kontejneri stambenih zgrada biti ograđeni i pod ključem kako se ovakve situacije ne bi događale, ali svejedno apeliramo na građane da strogo paze što i gdje odlažu – rekao je direktor Papuka Tomislav Katalinić.     

(www.icv.hr, vg)               

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content