Norijada u Orahovici: Maturanti proslavili posljednji dan u srednjoškolskim klupama

Još jedna generacija orahovačkih srednjoškolaca po posljednji je puta sjela u školske klupe, potpisala se kredom na ploču i krenula dalje, u neke nove životne pobjede. Četiri maturantska razreda, opća gimnazija, CNC operateri, komercijalisti i ugostitelji-automehatroničari, odradili su posljednji dan, svoju norijadu. 

U ranim jutarnjim satima razrednici su se oprostili od svojih učenika, s knedlom u grlu pričali su Dragan Zubak, Nikola Bernat, Goran Hribar, Jelena Cigler, Ida Milković i Davor Jeger. Prigodne riječi uputili su i sami učenici, a potom se po posljednji put maturantima svoje škole obratio ravnatelj Zorislav Milković koji nakon ove školske godine dolazi u mirovinu.

– Bilo vas je lijepo imati u školi, hvala za sve što za školu učinili, za sve rezultate koje ste ostvarili, a danas budite veseli, ludi, ali i pametni – rekao je Milković.

A onda je krenula ludnica, prvo se pojavio Vuvo, maskota Veleučilišta Virovitica koji je s maturantima Orahovice otplesao tradicionalno kukunješće, a onda ih u koloni poveo do središta grada. Neki su taj put prošli koritom rijeke Vučice, jer ništa danas ne smeta. Potom su uslijedile fotografije u kružnom toku, kod turističkog srca Orahovica, a zatim i prava ludnica u orahovačkoj fontani. 

(www.icv.hr, vg; Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content